Testarea asimptomaticilor continuă în centrele DGASPC Arad. Peste 400 de beneficiari testați

  de Special Arad | 6 mai 2020, 3:54 PM | Coronavirus | Sănătate | Știri Arad

  0

  ComunicatÎn contextul pandemiei COVID- 19 și a limitării răspândirii infectării cu noul coronavirus, la nivelul DGASPC Arad în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică Arad, s-a luat hotărârea testării tuturor beneficiarilor înregistrați în sistem, fie persoane adulte cu dizabilități, fie copii.

  Astfel, în ultimele două zile au fost testați în vederea depistării contaminării cu COVID, 198 de adulți și 223 de copii, provenind din toate centrele din județul Arad, totalizând un număr de 421 de prelevări de probe biologice.

  Am luat această măsură pentru că ne dorim să limităm pe cât este posibil, răspândirea virusul în rândul beneficiarilor noștri. Dacă pentru simptomatici se ia măsura izolării, respectiv a internării în unitățile spitalicești COVID, nu avem cum să restricționăm contaminarea în ceea ce îi privește pe asimptomatici. Astfel, după ce vom primi rezultatele la acest set de teste, vom putea dispune măsurile care se impun, în cazul în care vom avea confirmări. Vreau să mulțumesc public DSP Arad pentru susținerea de care a dat dovadă în gestionarea comună a acestei crize ”, declară Erika Stark, directorul DGASPC Arad.

  La finalul perioadei de carantinare a personalului din centrele DGASPC Arad, respectiv pentru realizarea schimbului de tură în condiții de siguranță, angajații vor fi și ei retestați, atât cei care intră, cât și cei care se întorc în familii și comunități.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.