marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  TEST CIVIC: Un urs gunoier din Brașov călare pe bicicletă sau un cocalar autohton vandalizează pista de biciclete de la Vladimirescu!

  de Tudor Bogdan | 24 august 2015, 12:34 PM | Strada | Vladimirescu

  2

  Chiar că trăim în țara lui „nici n-are rost să faci ceva bun!”… chestiune de zile până se distruge, se vandalizează – acest registru…
  Dacă ai intrat pe DN 7,  nu cred că n-ai remarcat ca pe un fapt pozitiv – unul dintre puținele… foarte puținele la care, efectiv, „n-ai ce comenta” – pista de biciclete construită în dreapta magistralei rutiere, până pe la Cicir, de Primăria Vladimirescu. Are lățimea corespunzătoare, este pavată și  marcată impecabil, traversările de drumuri perpendiculare sunt efectuate la nivel și trasate – astfel încât biciclistul, de orice categorie de vârstă și performanță este, se simte în siguranță. Fără această pistă, orice deplasare cu bicicleta pe neprietenescul DN 7 este un sport extrem, nerecomandabil decât (pseudo)sinucigașilor cu vocație pentru asta.
  Recent, s-au amenajat și refugii pe pista de biciclete – antreprenorul s-a gândit că dacă pedalezi de la Mîndruloc până la Via Carmina poate ți se face de-o pauză de ceva… ai coș de gunoi lângă băncuță… ceva uman.
  Am zice că-i inuman gestul tembelului care s-a răzbunat pe recipientul de gunoi că l-a înșelat gagică-sa – dar numai și numai oamenii sunt capabili de asemenea gest – nici măcar mistreții n-au în genă chestia asta: să distrugi un coș de gunoi… Oare vreun urs din specia „gunoierul de Brașov” să fi venit, călare pe bicicletă, pe DN 7, vrând să fugă din țară pe la Nădlac, și s-a oprit să ia o masă?! Nehh… ne-ndoim: noi credem că „decât un cocalar” așa a înțeles să sărbătorească ce-a de-a 15 gagică ce-i dă papucii în trimestrul ăsta: dându-și cu capul de tomberonul care este – ceea ce îi dorim în continuare.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Domnu Radu, daca tot veni vorba de aceasta pista, eu cred ca o ,,elogiati” prea mult.Chiar aveam de gand sa-l intreb pe domnul primar Crisan daca a fost vreun reprezentant al primariei la receptia tronsonului dintre Vladi si Mandruloc.Este incredibil cat de denivelata este aceasta portiune de pista.Ma refer la partea asfaltata.De la Vladi pana la Mandruloc iti amortesc mainile pe ghidon din cauza trepidatiilor.Ca sa nu mai vorbim ca deja au aparut crapaturile, iar bordurile incep sa se disloce.Iar partea pavata este plina de buruieni, de balegi de vaci, namol, din cauza faptului ca apa n-are unde sa se scurga, etc.Ideea unei piste este superba(desi nu este decat o stare de normalitate, dar daca din start este facuta prost si nu este intretinuta, degeaba…

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.