miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Terrafugia TF-X – mașina zburătoare devenită (aproape) realitate

  de - | 28 septembrie 2015, 12:33 PM | Auto | Știință | Video

  0

  Mașinile pe care le-am văzut în filmele fantastice și despre care am citit în cărțile SF nu mai sunt doar un vis, scrie BBC. Faceți cunoștință cu Terrafugia TF-X, o mașină zburătoare care ar putea fi primul exemplar al transportului viitorului.

  Terrafugia TF-X ava avea patru fotolii și va putea decola în poziție verticală fără a avea nevoie de pistă și va putea fi parcată într-un garaj obișnuit, chiar dacă seamănă mai mult cu un mini-avion. Aceasta va avea o autonomie de 800 km în aer, iar motorul va avea o putere de circa 300 CP.

  Aerocarul va ateriza asemenea unui elicopter și va fi complet autonom în aer, pilotul având posibilitatea să treacă mașina în regim manual în caz de necesitate.

  Terrafugia TF-X are un preț de pornire de peste un sfert de milion de euro, iar din cauza prețului exorbitant mașina va rămâne pentru mulți doar un vis. De asemenea, din imagini se poate vedea că mașina nu a fost construită încă, fiind doar proiectată la calculator.

  Producătorii promit că aerocarul va apărea în 8-12 ani, ceea ce înseamnă că Terrafugia TF-X ar putea fi văzută pe un drum real doar către mijlocul următorului deceniu.

  Autorii super-carului afirmă că, conform datelor statistice, pilotarea Terrafugia ar fi mai sigură decât să conduci un automobil obișnuit, iar trainingul va dura doar câteva ore.

  Sursa: Agora.md

  Foto: terrafugia.com

  p02yf1b1terrafugia_tf-x_rendering_34logo_0terrafugia_tf-x_rendering_35logoterrafugia_tf-x_rendering_36logoterrafugia_tf-x_rendering_39logo_0terrafugia_tf-x_rendering_40logoterrafugia_tf-x_rendering_5terrafugia_tf-x_rendering_17

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.