duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Terenuri insalubre la intrările în Arad. Poliția Locală a trimis notificări la 46 de persoane şi firme

  de Special Arad | 4 mai 2022, 6:48 PM | Știri Arad

  0

  În luna aprilie și primele zile din mai, Poliția Locală, prin Biroul de Protecția Mediului, a verificat intrările în municipiu, sub aspectul menținerii în stare salubră a terenurilor deținute de către persoanele fizice și juridice precum și a celor aflate în administrarea municipalității, situate de-a lungul căilor de acces rutiere.

  Au fost vizate 8 zone de acces în oraș: Aurel Vlaicu, Gai, 6 Vânători, Grădiște, Micălaca, Sânicolau Mic, Aradul Nou, precum și ieșirea de pe autostradă din zona aeroportului. S-au identificat 52 de terenuri menținute în stare insalubră, atât ca urmare a abandonului de deșeuri, cât și a proliferării vegetației crescute spontan. Pentru 6 terenuri, încă nu s-a finalizat procedura de identificare a proprietarilor și a regimului juridic al acestora, situația fiind în curs de soluționare.

  46 de persoane fizice și juridice au fost notificate și au primit un termen pentru remedierea deficiențelor constatate în teren. În majoritatea cazurilor, proprietarii sau deținătorii parcelelor respective au dat curs solicitărilor de respectare a obligațiilor stabilite de actele normative care reglementează acest domeniu, aflate în competența Direcției Generale Poliția Locală.

  Pentru nerespectarea obligațiilor stabilite prin OUG nr. 195/2005-privind protecția mediului, HCLM nr. 162/2006-privind normele de gospodărire a municipiului și HCLM nr. 297/2015-privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a serviciului de salubrizare a municipiului Arad, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale (5 avertismente scrise și 12 amenzi, în cuantum total de 20 000 lei).

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.