Televizoare fără cabluri: Samsung a brevetat un televizor cu alimentare wireless

  de Special Arad | 18 martie 2019, 7:56 AM | IT

  0

  Într-o lume în care alimentarea diferitelor dispozitive din viața noastră se face tot mai mult wireless, televizoarele vor ajunge și ele să dispună de această caracteristică. Samsung dorește să elimine cablul pentru alimentare pentru televizoarele sale. Gigantul tech a brevetat recent un televizor care va fi alimentat cu energie electrică fără nici un cablu de alimentare. Și nu numai, atât imaginea cât și energia necesară vor fi transmise fără fir.

  Din câte se pare, conform site-ului german Chip.de, Samsung aparent lucrează la un astfel de televizor fără cabluri de alimentare. Nu mai are nevoie de cabluri datorită soluției wireless. Brevetul Samsung descrie o cutie de transceiver fără fir și un afișaj conectat. Transceiverul este un dispozitiv electronic care înglobează un emițător și un receptor, gen stație stație emisie/recepție, aici pentru transmiterea energiei.

  Samsung descrie un receptor extern, care va prelua transmisia de energie wireless pentru televizor. Acest receptor fără fir este într-o cutie de forma unui difuzor tip bară ce va fi montat orizontal pe spatele televizorului. Ramele televizoarelor și televizoarele Samsung moderne sunt prea subțiri pentru a avea loc și un astfel de receptor la interior.

  Acest receptor wireless este conectat la o cutie separată, unde se află transmițătorul de energie wireless încorporat. Acesta este configurat astfel încât să poată genera un câmp magnetic spre receptorul de energie. Cutia cu transmițătorul trebuie plasată la o anumită distanță de televizor. Totul pare să fie extrem de simplu.

  Cu toate acestea, transmisia de energie nu prea este în conformitate cu stadiul actual al tehnologiei. Pentru a asigura trimiterea curentului electric la mai mulți metri este nevoie de ceva inovator. Nu ne îndoim de capacitatea companiei Samsung de a rezolva acest lucru. Samsung produce televizoare de ani de zile și este de mulți ani cel mai mare producător din lume. Calitatea și fiabilitatea tuturor gamelor de televizoare Samsung a făcut ca această marcă să fie preferata cumpărătorilor peste tot în lume. Designul și tehnologiile care stau în spatele acestor televizoare au fost mereu inovatoare.

  Încărcarea fără fir a telefoanelor inteligente prin inducție este folosită de ceva timp – dar numai pe distanțe foarte scurte. Recent Samsung a lansat seria Galaxy S10 care dispune de încărcarea fără fir, mai mult decât atât, aceste smartphone-uri revoluționare pot încărca și alte dispozitive fără fir. Chiar dacă ne gândim că un ecran plat cu diagonala de 50 inch necesită mult mai multă putere decât pentru a încărca un smartphone suntem siguri că Samsung are soluția.

  Dacă Samsung reușește cu adevărat să implementeze conceptul de televiziune fără fir așa cum este sugerat în brevet, acest lucru ar fi un pas mare în a face televizorul să arate altfel. Deja, unele televizoare ale producătorului sud-coreean sunt livrate cu un sistem de cablu invizibil One Invisible, un cablu subțire translucid, care conține cablul de curent cât și de date AV.

  Samsung va fi un deschizător de drumuri în domeniul televizoarelor cu această tehnologie. Când aceste televizoare vor ajunge pe piață sau poate și mai repede, Samsung va fi urmat și de alți producători din acest domeniu. Parcă viitorul televizorului arată altfel.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.