Telefonul cititorului: Primărița comunei Vărădia de Mureș răspunde nemulțumirilor cetățenilor

  de Andrei Fuliaș | 23 ianuarie 2019, 11:26 AM | Știri Arad | Telefonul cititorului | Topic special

  0

  Pentru că cititorii au întâietate, iar nouă, cum e normal, ne pasă de problemele și de părerile tuturor, am decis, la finele anului trecut, să punem la dispoziție un număr de telefon (0749.629.228) prin care să putem fi contactați și pentru ca oricine să poată sesiza diferite probleme din cartierele sau localitățile județului. Iar pentru că sesizările cititorilor noștri au deja o frecvență destul de ridicată, am decis și înființarea unei rubrici intitulată sugestiv „Telefonul cititorului”.

  Astfel, ne puteți contacta atât sunându-ne la numărul de telefon 0749.629.228, cât și prin intermediul WhatsApp, la același număr de telefon. De asemenea, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook: Special Arad (facebook.com/specialarad), dar și prin email, la adresa: [email protected] Totodată, ne puteți scrie și direct pe site, la rubrica Redacția (specialarad.ro/redactia), iar mesajele dumneavoastră vor ajunge de îndată la unul dintre redactorii Special Arad.


  Ca atare, am fost contactați în ultimele câteva zile, atât pe telefonul cititorului, cât și pe pagina noastră de Facebook, de către mai multe persoane, în legătură cu mai multe posibile nereguli care se petrec în comuna Vărădia de Mureș, precum și în localitățile care țin de această Unitate Administrativ Teritorială. În urma acestor reclamații, am stat de vorbă și cu primarul localității, doamna Crina Miculiț, pentru a afla ce răspunsuri are la ceea ce reclamă locuitorii din zonă.

  Una dintre persoanele care ne-a contactat ne-a spus că cetățenii din satele Baia, Julița, Lupești, Nicolae Bălcescu, Stejar și Vărădia de Mureș se confruntă cu lipsa semnalului la rețelele de telefonie mobilă. „De ani de zile ne tot rugăm de toată lumea pentru montarea unei antene de semnal. Doamne ferește de vreo urgență, ceva, că e vai de noi. Au fost mai multe persoane la primărie să discutăm problema asta, iar răspunsul celor de acolo a fost că nu avem nevoie de așa ceva. Am luat legătura și cu reprezentanți ai diferitor rețele, care au spus că ar putea fi montată o astfel de antenă în zonă, doar să aibă și sprijinul primăriei”.

  Cum spuneam, am contactat-o pe doamna Crina Miculiț, primarul comunei Vărădia de Mureș și nu mare ne-a fost mirarea să vedem că nu prea putem comunica, din cauza lipsei semnalului… Într-un final, după un al doilea apel, am reușit să purtăm o discuție.

  „Am avut și avem toată deschiderea pentru montarea unei astfel de antene și pentru rezolvarea acestei probleme. Am avut legături și cu cei de la Digi, care urmează să introducă fibră optică la Julița. Nu de noi țin chestiunile acestea. Ce să facem noi dacă aceste companii nu sunt interesate?”, spune primarul Crina Miculiț despre problema lipsei semnalului mobil în zona respectivă.

  O altă problemă semnalată zilele trecute de către două persoane, una din Lupești și una din Nicolae Bălcescu, se referă la situația drumurilor după căderile masive de zăpadă din ultima perioadă. Una dintre aceste persoane spune că, de când a început să ningă în zona respectivă, drumul nu a fost curățat, în vreme ce a doua persoană ne spune că, pe unde a fost curățat, deszăpezirea s-a făcut „în bătaie de joc”. „Rămânem împotmoliți și ne distrugem mașinile”, spun aceștia.

  Primarul de la Vărădia de Mureș spune că drumurile au fost deszăpezite. Totuși, Crina Miculiț menționează că o singură stradă din localitatea Lupești a rămas pentru o perioadă necurățată, dar că problema a fost rezolvată.

  „Nu au cum să nu fie deszăpezite aceste drumuri. Într-adevăr, o singură stradă din Lupești a fost necurățată câteva zile. Acolo nu s-a mai intervenit fiindcă a fost mai frig și intervenția a fost una foarte grea, fiind o stradă spre deal. În zona noastră a căzut o cantitate substanțială de zăpadă. Oamenii au lucrat la deszăpezire și ziua și noaptea”, spune primarul.

  O altă problemă reclamată de cetățenii comunei Vărădia de Mureș se referă la colectarea gunoiului. „Suntem pe nicăieri când vine vorba despre colectarea deșeurilor. Plătim taxa pentru ridicarea lor, dar de ridicat… nimeni, nimic. Ba mai mult, suntem și obligați să plătim această taxă, indiferent că vrem sau că nu vrem, fiindcă ne-a fost băgată la impozit. Culmea e că unora li se ridică gunoiul, altora nu. Cum se poate așa ceva? Doar la Vărădia de Mureș e posibil așa ceva?”, se plâng cetățenii.

  Despre această chestiune, primarul Crina Miculiț spune că nici nu încape vorbă despre așa ceva. „Colectarea se face. Cei de la GSU, de la Lipova, firma care operează pe această zonă, vin în fiecare joi și colectează gunoiul menajer. Dar mai multe detalii despre deșeuri vă pot da cei de la Consiliul Județean. Sunați acolo, că facem parte din ADI Deșeuri. Cât despre taxa de colectare a deșeurilor introdusă la impozit, este adevărat. Acest lucru se face în baza unei hotărâri a Consiliului Local”, mai spune primarul comunei Vărădia de Mureș, Crina Miculiț.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.