Tehnodomus a câștigat contestația. Va moderniza și Campusul Tehnologic de la Liceul de Construcţii şi Protecţia Mediului





Liceul Tehnologic de Construcţii şi Protecţia Mediului va avea un campus modern, pe care Primăria îl realizează din fonduri europene. În urma contestațiilor, firma declarată câștigătoare pentru proiectare și execuția lucrărilor este Tehnodomus.
Primăria a câștigat finanțare de 30 milioane lei, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru realizarea unui campus preuniversitar tehnologic, iar firma care a câștigat în toamnă licitația pentru proiectare și execuție a fost Clever Point Solutions, cu o ofertă de 25 milioane lei.
Licitația a fost însă contestată de doi competitori, Nedav Constar și Tehnodomus, în cele din urmă fiind declarată câștigătoare oferta firmei Tehnodomus: 24.622.155 ,32 lei + TVA. În această sumă este inclusă atât realizarea proiectului tehnic, cât și execuția lucrărilor, durata contractului fiind de 27 luni.
Contractul cu Primăria va fi semnat săptămâna viitoare.
„Este ultima școală (din seria finanțărilor PNRR, n.red.) la care nu am avut constructor, pentru că s-au tot contestat și s-au derulat procedurile de contestare. Urmează să se semneze contractul cu Tehnodomus, în zilele urmatoare, și apoi să se dea ordinul de începere pentru proiectare și execuție”, ne-a declarat viceprimarul Lazăr Faur.
La ora actuală, la liceul respectiv pe lângă clădirea școlii există clădirea atelier, cantina, respectiv căminul cu 4 nivele, toate acestea fiind clădiri construite în anii 70, urmând acum să intre în renovări capitale. Se vor face lucrări de reabilitare termică de anvelopare a clădirilor, se va reface sistemul de încălzire, instalațiile electrice, sanitare și de încălzire și se va monta un sistem de producere alternativă a energiei termice, instalație solară și fotovoltaică.
De asemenea, se vor reface finisajele interioare și exterioare, se va realiza o instalație de detecție a incendiilor, se va face canalizare pluvială, se vor amenaja alei pietonale și auto și se va amenaja o platformă gospodărească pentru colectarea selectivă a gunoaielor.
Directoarea Liceului Tehnologic de Construcţii şi Protecţia Mediului ne-a spus că este o modernizare pe care o așteaptă de mult timp.
„În momentul acesta, toate clasele, în afară de 2 laboratoare de informatică și cel de chimie, sunt ocupate ca săli de clasă, avem 14 clase de zi. La cămin, la etajele 3 și 4 avem cazați elevi mai ales când sunt activități extrașcolare, precum Amifram sau Ghiocelul de Argint, dar și elevi de la CFR, sau Liceul Sportiv.
Etajele 1 și 2 însă sunt ocupate momentan cu materialele de la Ghiba Birta, că ei nu au avut unde să le depoziteze, iar la parter avem cabinet medical, un cabinet de ecologie, cabinetul de consiliere, nu sunt săli de clasă. Dar într-una din camere, prin proiectul Smart Lab, avem o seră hidroponică.
După modernizare, fiecare cameră o să fie cu baia ei, acum sunt cu băile în capătul coridorului, cameră de 7 persoane, cum erau taberele pe vremuri”, ne-a spus directoarea Gheorghiţa Ţică.
Recent, separat de proiectul Primăriei, școala a câștigat și un proiect propriu, tot prin PNRR, prin care se modernizează laboratorul de protecția mediului, însă directoarea ne-a declarat că – deși au fost achiziționate deja toate cele necesare – încă nu au fost virați banii de la minister, astfel încât se așteaptă că va fi nevoită să plătească penalizări pentru întârzierea la plată.
„Avem probleme cu fondurile, nu s-au făcut încă deschiderile la nivel de țară. Avem contractele, produsele sunt și nu le-am plătit. Ține de sus, când se dă drumul la toată țara”, ne-a mai spus directoarea.
Citește și:
Comentariile portalului
Parasutele Organizate Tactic au un mare "merit" in faptul ca Aradul ocupa locul 1 pe tara la raspandirea bolilor transmisibile care erau aproape eradicate in urma cu 30 de ani. Si medicii (...)
Cu SOS si POT ajungem iar in Evul Mediu, cand se murea pe capete in lipsa vaccinurilor. Eu ma simt foarte nesigur intr-o tara in care nu sunt protejat prin (...)
Când vorbim de politici de sanatate publica, statul trebuie să aibă un cuvânt important de spus, nu fiecare tăntălău, care nu știe tabla înmulțirii, (...)