marþi, 26 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Târgul Judeţean al Firmelor de exerciţiu – ediţia a V-a, în organizarea Colegiului Particular „Vasile Goldiş” Arad

  de Special Arad | 6 martie 2017, 1:57 PM | Educaţie

  0

  Colegiul Particular „Vasile Goldiş” Arad a găzduit vineri, 3 martie 2017, a V-a ediție a Târgului Judeţean al Firmelor de Exer­ciţiu. La deschiderea festivă au participat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Fundației Universitare „Vasile Goldiș” Arad, prof. Claudius Mladin, inspector școlar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, prof. ing. Vasile Borza, inspector şcolar IPT și d-na inspector școlar pentru învățământul particular, prof. Andrada Marcu, reprezentanţi ai Universităţii de Vest ,,Vasile Goldiş” Arad, agenţi economici, directori ai şcolilor implicate, elevi.

  Au răspuns invitaţiei  32 firme de exercițiu din 18 unități de învățământ cu profil servicii din municipiul și județul Arad, din Oradea, Timișoara și Lovrin, județul Timiș. Si la această ediție  au participat la eveniment, cu 2 firme de exercițiu, partenerii noștri de la Liceul de chimie și sanitar din Vârșeț, Serbia.

  Alături de şcoala organizatoare, au fost prezente cu standuri firme de exerciţiu de la:

  Colegiul Economic Arad, Colegiul „Csiky Gergely” Arad, Colegiul Economic „Partenie Cosma” Oradea, Colegiul Tehnic „Henri Coandă” Timișoara, Liceul Tehnologic „Frații Neuman” Arad, Liceul Tehnologic Chişineu Criş, Liceul Tehnologic „Ion Creangă” Curtici, Liceul „Mihai Viteazul” Ineu, Liceul Tehnologic „Sava Brancovici” Ineu, Liceul „Sever Bocu” Lipova, Liceul Tehnologic „Romulus Paraschivoiu” Lovrin, Liceul Teoretic „J.G. Tajovsky” Nădlac, Liceul Teoretic Sebiş, Liceul Teoretic Pâncota, Liceul Teoretic Special „Iris” Timișoara, Liceul Tehnologic Vinga,  Liceul de chimie și sanitar din Vârșeț, Serbia.

  Cu ocazia acestui Târg a avut loc  și Sesiunea de referate şi comunicări pentru profesori şi elevi cu tema „Firma de exercițiu – Creativitate educaţională şi valenţe integrative”.

  „Constat cu plăcere că există o familie numeroasă la Colegiul Particular „Vasile Goldiș” și o felicit pe doamna prof. Claudia Tărniceriu, directorul Colegiului pentru organizarea acestui târg, a declarat prof. Claudius Mladin, inspector școlar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad.

  Din postura de gazdă, prof. ec. Claudia Tărniceriu, directorul Colegiului Particular „Vasile Goldiş” Arad a declarat: „Deşi iniţial Târgul s-a dorit a fi un Târg Judeţean al firmelor de exerciţiu, datorită participării la eveniment, pe lângă şcolile din municipiul şi judeţul Arad şi a şcolilor din Oradea, Timişoara şi Lovrin, putem să îl considerăm un Târg Regional al firmelor de exerciţiu, iar prin prezenţa celor 2 firme de exerciţiu de la şcoala parteneră din Vârşeţ- Serbia aria poate fi extinsă la Târg Internaţional. Încă o dată demonstrăm că am învăţat ce înseamnă munca adevărată şi în echipă. Şcoala face educaţie antreprenorială şi, prin această metodă interactivă de predare-învățare numită firmă de exercițiu, pregăteşte elevii pentru ceea ce vor face după terminarea liceului, iar aceste târguri sunt o recunoaştere a activităţii acestora în cadrul firmelor de exerciţiu pe care ei le-au înființat, organizat și condus sub îndrumarea profesorilor coordonatori.”

  Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”, a declarat: „Am participat la o acțiune deosebit de importantă, acea a unui exerciţiu care va deveni pentru elevi o meserie în care se vor specializa. Firmele de exerciţiu au rolul de a pregăti. Noi, în învățământul superior îi spunem antreprenoriat. Este același lucru, peste tot se urmărește ca activitatea practică să predomine pentru formarea unor deprinderi, aptitudini încă de pe băncile şcolii. S-a demonstrat că aceste aptitudini, care se formează în şcoală și se exersează, rămân de bază în formarea personalității”.

  „Firma de exercițiu este o metodă modernă de comunicare educațională din care avem de învățat. Este și un prilej de comuniune, de a împărtăși experienţe și de a ne cunoaşte mai bine. În cadrul Fundației Universitare „Vasile Goldiș”, Colegiul Particular cu același nume, caută să se facă demn de mesajele și principiile patronului școlii noastre”, a precizat prof. univ. dr. Vasile Pop, președintele Consiliului de Administrație al Colegiului Particular „Vasile Goldiș” Arad.1-ok targ (2) 2-ok targ (3) 3-ok targ (4) 4-ok targ (5) 5-ok targ (6) 6-ok targ (7) 7-ok targ (1)

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.