Târgul Agromalim 2017 propune încă două zile „pline”. E păcat să nu dați o „tură” în zona Expo!

  de Special Arad | 9 septembrie 2017, 10:15 AM | Știri Arad | Topic special

  1

  Știri Arad-Comunicat. Ediția de anul acesta a târgului Agromalim, târg care se desfășoară în acest weekend la Expo Arad, propune un program conex foarte variat pentru a acoperi nevoile fiecărui expozant și vizitator în parte.

  Deschiderea oficială care a avut loc ieri în Pavilionul B al complexului expozițional EXPO Arad a fost un eveniment reușit datorită bunei organizări a CCIA Arad, dar și datorită participanților de seamă care au dat curs invitației. Astfel, la deschidere au participat președintele CCIR, Mihai Daraban, Secretarul General al CCIR, Traian Caramanian, președinții Camerelor de Comerț din 12 județe, Rectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului “Regele Mihai I al României” din Timișoara, prof. univ.dr. Cosmin Alin Popescu, Director General Agenția Națională pentru Zootehnie, Lelior Iacob, Asociația Asociația Crescătorilor de Vaci „Bălţată Românească” Tip Simmental, Raul Bularca, Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, viceprimarul Municipiului Arad, Călin Bibarț, reprezentanți ai Instituției Prefectului Județului Arad, ai instituțiilor din domeniul agriculturii, ai Asociațiilor de Crescători de Animale din țară și străinătate, expozanți, fermieri, vizitatori, etc.

  După deschiderea oficială de ieri, astăzi programul Agromalim continuă cu o serie de conferințe și prezentări pe teme de specialitate, dar și cu întâlniri cu specialiști din țară și din străinătate și cu autoritățile din domeniul zootehnic, prezente cu stand în cadrul târgului.

  Astfel, în zilele de 8 și 9 septembrie au loc conferințe naționale și internaționale oferite de specialiștii asociațiilor de Registre Genealogice din Europa, cadrele didactice ale USAMVB, asociațiile de agricultori din bazinul Carpatic, Federația Națională a GAL și evenimentul de brokeraj internațional organizat de ADR Vest.

  Conferințele abordează domenii ca: agricultură, industrie alimentară, ambalaje și se adresează atât fermierilor, crescătorilor de animale, cât și persoanelor interesate de aceste domenii, dar care nu desfășoară o astfel de activitate.

  Premii la Agromalim 2017

  Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad a decis, ca împreună cu sponsorii care s-au alăturat tombolelor, să ofere premii nenumărate vizitatorilor care completează talonul și îl introduc în urnele destinate tragerii la sorț.

  În data de 10 septembrie, duminică, se va decerna titlul de Miss Arad celui mai valoros exemplar de Bălțata românească. Tot duminică va avea loc și extragerea marelui premiu al expoziției de animale, o junincă gestantă din rasa Bălțată Românească, dar și extragerea premiilor pentru vizitatori.

  Programul conferințelor:

   

  Sâmbătă, 9 septembrie

  Ora 10:00 Întâlnirea asociaţiilor de agricultori din bazinul Carpatic

  Ora 10:00 Roadshow/workshop – Cele mai bune practici în transportul animalelor – o abordare europeană

  Ora 11:00 Prezentare comparativă a raselor de taurine expuse – ring de prezentare animale

  Ora 13:00 „Ziua Angus“ – Prezentare rase de carne. Oportunităţi pentru fermieri – ring de prezentare animale

  Ora 15:00 Prezentare rase de ovine şi caprine expuse, studii comparative, avantajele oferite de fiecare rasă și varietate pentru crescători – ring de prezentare animale

  Program de vizitare:

  7 septembrie: 11:00-18:00

  8 – 9 septembrie: 10:00 – 18:00

  10 septembrie: 10:00 – 16:00

  Transport gratuit din oră în oră de la stația Podgoria, începând cu ora 9:30.

  IMG_4502 MD5_2767 MD5_3114 MD5_3485 MD5_3495 MD5_3500 MD5_3602

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.