Țara din Europa care îți oferă bani dacă o vizitezi în această vară

  de Special Arad | 16 aprilie 2021, 8:39 AM | Internaţional | Turism

  0

  Pentru turiştii care vor să călătorească în Malta pe cont propriu, statul mediteranean a anunţat că îi va sprijini, plătindu-le o parte din cheltuielile de cazare. Planul Autorităţii pentru Turism a Maltei este ca banii să fie acordaţi de la 1 iunie.

  Potrivit Digi24.ro, proiectul se adresează turiștilor care nu au apelat la agenții sau platforme dedicate. Concret, Autoritatea pentru Turism a Maltei va plăti 100 de euro de persoană pentru rezervările la hotelurile de cinci stele, 75 de euro de persoană pentru hotelurile de patru stele şi 50 de euro de persoană la hotelurile de trei stele.

  În plus, călătorii care se vor caza pe insula Gozo, cunoscută pentru plajele sale, vor primi o reducere suplimentară de 10% la rezervări în hoteluri. Pentru a avea acces la reducerile oferite, doritorii trebuie să se înregistreze pe site-ul Autorităţii pentru Turism.

  Programul de stimulente financiare a primit un buget de 3,5 milioane de euro, de care ar putea profita până la 35.000 de turişti, conform estimărilor.

  Obiectivul statului mediteranean este de a atrage vizitatori pentru a depăşi criza economică provocată de pandemia de Covid-19, care a afectat îndeosebi sectorul turistic al Maltei, care în 2018 a reprezentat 27% din produsul intern brut, mai notează sursa citată.

  În 2019, pe insulă au sosit 2,7 milioane de turişti, în conformitate cu datele oficiale, însă pandemia a provocat o prăbuşire de 77% a numărului de sosiri (658.000 în 2020), ca urmare a carantinei şi a restricţiilor de circulaţie din întreaga lume, arată digi24.ro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.