duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Țara din Europa care este foarte aproape de a deveni „cash free”

  de Special Arad | 1 februarie 2018, 1:48 PM | Internaţional

  0

  (foto: theglobeandmail.com)

  Suedezii par să își dorească din ce în ce mai puțin să țină bani în buzunare. Numărul plăților tradiționale scade vertiginos în țara scandinavă, iar mulți se întreabă cât timp va mai trece până ce bancnotele vor dispărea complet. Comercianții care nu acceptă carduri sunt priviți cu suspiciune și banuiți că nu joacă onest. Este un sistem care oferă multă simplitate și transparență, dar care are victimele colaterale și riscurile sale, scrie rfi.ro.

  Doar 15% din suedezi mai folosesc cash la cumpărături. La hotel, ori la restaurant, sunt șanse foarte mari să vezi  anunțul care spune că acolo banii lichizi nu sunt bineveniți. Chiar și la majoritatea băncilor. Iar asta a făcut celebra o spargere a unei sucursale din Stockholm unde hoții au cerut imperativ banii din seif, iar răspunsul senin a fost… noi nu avem așa ceva. Donațiile la biserică se fac tot cu cardul, la un automat care te întreabă pentru ce vrei să oferi bani. În 2026 se estimează că nu vor mai exista deloc monede și bani de hârtie, iar între timp Suedia se pregătește să lanseze eKrona, prima monedă electronică controlată de un stat.

  Citește mai mult pe rfi.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.