Țara cu 90 de execuții pe an vrea să conducă un Consiliu ONU pentru Drepturile Omului

  de Special Arad | 23 mai 2015, 12:44 PM | Internaţional

  0

  Arabia Saudită se pare că vrea să candideze la mandatul de președinte al Consiliului ONU pentru Drepturile Omului (CDO), un gest care ar putea reprezenta „ultimul cui bătut în sicriul credibilității organizației”, scrie Evenimentul Zilei, citând The Independent.

  Informațiile despre această candidatură a venit la doar câteva zile după ce Arabia Saudită a scos la concurs 80 de posturi de călăi.

  Anul acesta au fost deja executați 85 de oameni, iar organizația Amnesty International a calificat acest număr drept „o creștere macabră” de la 87 de persoane, câte au fost executate, în total, anul trecut.

  Țara vrea să preia conducerea CDO după 2016, când președinția va fi acordată unei alte națiuni.

  UN Watch, un ONG care luptă pentru respectarea drepturilor omului monitorizează activitatea ONU și a dezvăluit intențiile Arabiei Saudite, într-un raport recent, cerând SUA să lupte împotriva acestei posibilități.

  „Este suficient că din ONU fac parte regimuri dictatoriale precum China, Cuba și Rusia, nu are nevoie de o conducere din partea saudiților”, a declarat  Hillel Neuer, director executiv al UN Watch.

  „Cerem ambasadorului SUA la ONU, Samantha Power, și ministrului de Externe al UE, Federica Mogherini, să denunțe acest act îngrozitor de cinism al unui regim care decapitează oameni în piața publică, femeile, creștinii și homosexualii  nu au drepturi, iar bloggeri inocenți sunt în închisoare, pentru că au criticat autoritățile și islamul radical”, a spus Neuer.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.