vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Tânăr solist de muzică populară, mort în urma unui accident pe DN7

  de Special Arad | 19 decembrie 2020, 12:27 PM | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  Dumitru Stroie, cunoscutul interpret de muzică populară, s-a stins din viață în dimineța zilei de vineri, 18 decembrie, într-un tragic accident de mașină.

  Autoturismul pe care îl conducea a lovit un TIR, vineri dimineața, pe DN 7, în zona localității Drăganu-Olteni, din județul Argeș. Sursele spun că interpretul ar fi ațipit a volan, în timp ce venea dinspre Sibiu la București. „A fost un suflet bun, un soț devotat, iubitor și mângâietor, un OM bun și respectos atât cu familia sa cât și cu cei din jur.

  A cântat dorurile și a păstrat cu sfințenie tradițiile autentice românești. Multă putere Finei noastre Claudia Olariu pentru această despărțire nefericită și regretabilă. Rămas bun iubitul nostru Fin!”, a postat artistul Sebastian Stan, nașul de cununie al acestora, pe o rețea de socializare.

  ​Dumitru Stroie s-a născut în Jina, o comună din Mărginimea Sibiului și era pasionat de tot ceea ce înseamnă tradiție și obiceiuri, cântec păstoresc, port popular și rețete tradiționale. A făcut parte și din Ansamblul Jidvei România, în care a intrat datorită maestrului dirijor Stelian Stoica.

  Dumitru Stroie a participat și la o serie de festivaluri-concurs de gen din țară, unde a reușit să obțină și câteva premii, după care a început să lucreze la propriile cântece, pentru a-și crea un repertoriu  personal.

  Acesta era căsătorit cu o colegă cântăreață, Claudia Olaru, cei doi devenind soț și soție la doar două luni de relație. „Ne-a unit Dumnezeu. Nimic nu e întâmplător. Am fost la Mănăstirea Găbud şi m-am rugat să îmi găsesc o fată, să îmi fac o familie cât mai repede. Am văzut-o acolo, iar părintele ne-a făcut cunoştinţă”, ne-a povestit Dumitru, la vremea respectivă.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.