luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Tânăr din Arad, condamnat la șase ani de închisoare fiindcă a infectat o fată cu HIV

  de - | 6 martie 2020, 8:16 AM | Știri Arad

  0

  Un bărbat de 30 de ani a fost condamnat de Tribunalul Arad, în primă instanţă, la şase ani de închisoare cu executare şi plata unor daune materiale şi morale de peste 40.000 de euro, după ce ar fi infectat cu HIV o tânără, căreia i-ar fi ascuns faptul că este bolnav, anunță Digi 24.

  Sentinţa a fost pronunţată de Tribunalul Arad miercuri: „În baza 354, alin. 1 Cod penal condamnă pe inculpatul … la 6 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de transmitere a sindromului imunodeficitar dobândit. (…) Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare”, se arată în sentinţa pe scurt, citată de Agerpres.

  Instanţa a mai decis ca tânărul să-i plătească victimei daune materiale de 2.500 de lei, daune morale de 40.000 de euro şi o compensaţie lunară de 1.300 de lei pentru tot restul vieţii.

  Cazul a ajuns în instanţă anul trecut, în urma unei plângeri penale depuse în ianuarie 2018 de către tânără.

  Avocata acesteia, Oana Lăzărescu, a declarat, joi, pentru Agerpres, că „sentinţa este una corectă în raport cu întreg probatoriul administrat în cauză”.

  „Pe tot parcursul procesului, bărbatul a avut o atitudine de nerecunoaştere. Ne bucurăm că s-a ajuns la această sentinţă, care este prima de acest fel dată de vreo instanţă din judeţul Arad şi probabil una dintre puţinele din ţară”, a spus Oana Lăzărescu.

  Tânărul ar fi contactat virusul HIV în spital, la naştere, în anul 1989, mai transmite Digi24.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.