sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Tânăr de 20 de ani, din Arad, reținut după ce a spart biserica Șega I de pe strada Porumbacului

  de Ioana Costaș | 28 decembrie 2023, 1:13 PM | Știri Arad

  0

  Un tânăr de 20 de ani, din Arad, a fost reținut pentru 24 de ore după ce, în 27 decembrie, a spart geamul bisericii Șega I, pătrunzând în interior și răvășind lăcașul de cult – fără a fura bunuri. Polițiștii au stabilit că același tânăr, cu câteva zile înainte, a spart aceeași biserică, sustrăgând din cutia milei 350 de lei. Arădeanul a mai furat și un purificator de aer din interiorul lăcașului de cult.

  În dimineața de 27 decembrie, polițiștii Secției 1 Vlaicu au fost sesizați despre faptul că, în noaptea de 26 spre 27 decembrie, persoane necunoscute au spart geamul unui lăcaș de cult de pe strada Porumbacului, din Arad, au pătruns în incintă și au răvășit interiorul bisericii, fără a sustrage bunuri. În urma investigațiilor efectuate de polițiști a fost identificat un tânăr de 20 de ani, din Arad, bănuit de săvârșirea faptei. În continuarea cercetărilor s-a stabilit că același tânăr, în noaptea de 18 spre 19 decembrie, ar fi sustras din aceeași locație 350 de lei, din cutia milei, și un aparat de purificare a aerului”, au transmis reprezentanții IPJ Arad.

  Potrivit acestora „în baza probatoriului administrat, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și tentativă de furt calificat, urmând a fi prezentat magistraților Judecătoriei Arad cu propunerea luării de măsuri preventive. Polițiștii continuă documentarea activității infracționale a celui în cauză, acesta fiind bănuit de săvârșirea altor fapte penale pe raza municipiului, urmând ca, în funcție de concluziile investigației, cercetările să fie extinse și cu privire la alte fapte”.

  Citește și: Biserica Șega II, călcată de hoți. 3.000 de lei au fost furați din cutia milei

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.