joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Biserica Șega II, călcată de hoți. 3.000 de lei au fost furați din cutia milei

  de Ioana Costaș | 6 noiembrie 2023, 1:45 PM | Știri Arad | Topic special

  0

  Biserica Șega II a fost spartă de hoți săptămâna trecută, aceștia furând din cutia milei aproximativ 3.000 de lei, prejudiciul fiind apreciat de preotul lăcașului de cult.

  Furtul a avut loc pe timp de noapte, hoții pătrunzând în biserică printr-un geam pe care l-au spart cu o piatră.

  Hoții au cotrobăit și prin altar, în speranța că vor găsi bani, dar și într-un coș de gunoi, unde au dat doar de hârtii. Într-un final, au găsit bani în cutia milei. Aproximativ 3.000 de lei au fost sustrași din donațiile enoriașilor.

  Biserică este dotată cu sistem de alarmă, însă o parte dintre senzorii acesteia au fost dezactivați – alarma nu s-a declanșat la spargerea ferestrei – în urma efectuării unor lucrări la biserică.

  Totuși, alarma a pornit în momentul în care hoții au trecut de jumătatea bisericii, senzorii din acea zonă nefiind dezactivați. La fața locului au fost chemați polițiștii pentru a cerceta cazul, criminaliștii ridicând amprente de la fața locului.

  Inspectoratul de Poliție Județean Arad spune că „la data de 2 noiembrie, polițiștii Secției 1 Vlaicu au fost sesizați despre faptul că, în perioada 29 octombrie – 2 noiembrie, persoane necunoscute ar fi pătruns într-un lăcaș de cult, de pe strada Porumbacului, de unde ar fi sustras o sumă de bani. În cauză a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, în vederea stabilirii stării de fapt și identificării bănuiților”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.