marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Tabere pentru studenți, de luna viitoare. Cazarea și masa sunt asigurate

  de - | 28 ianuarie 2024, 10:49 AM | Turism

  0

  Un program de tabere studențești de iarnă va fi organizat, luna viitoare, de către Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse (MFTES). În condițiile în care cazarea și mesele sunt asigurate, studenții vor trebui să plătească doar transportul.

  După cum a anunțat recent, MFTES “organizează un nou program de tabere studențești, de data aceasta de iarnă”.

  Taberele se vor organiza în două serii, fiecare pe durata a cinci nopți, astfel:

  • seria I – 10-15 februarie;
  • seria II – 18-23 februarie.

  Cazarea și masa vor fi asigurate, astfel studenții beneficiari vor suporta doar costul transportului, mai scrie în anunțul ministerului.

  Taberele studențești de iarnă organizate de MFTES se desfășoară la munte, iar stabilirea locațiilor se face în urma consultării cu toate organizațiile studențești.

  Pentru a se putea înscrie într-o astfel de tabără, studenții trebuie să fie înmatriculați la o formă de învățământ cu frecvență, să nu aibă restanțe și să aibă vârsta de până la 35 de ani. Studenții din primul an, indiferent dacă-s la licență ori master, care nu au situația încheiată pe semestrul întâi nu se pot înscrie.

  Studenții se pot înscrie în aceste tabere prin depunerea unei cereri în acest sens la secretariatul facultății unde studiază. În anumite situații, pe lângă cerere, ar putea fi nevoie și de dovada implicării în activități extracurriculare sau dovada încadrării în cazuri sociale.

  Pentru a afla mai multe detalii despre data-limită de depunere a documentelor ori modul în care se pot transmite ele, ministerul recomandă studenților să verifice site-ul facultății la care studiază.

  “În urma propunerii Studenților din România, începând de anul acesta, studenții cu dizabilități vor putea solicita în cererea tip să fie însoțiți în tabără de persoana desemnată ca asistent personal de comisia medicală, în limita locurilor alocate universității”, subliniază MFTES, notează avocatnet.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.