marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Thomas Verheydt, atacantul dorit de UTA, a ratat incredibil promovarea în Eredivisie

  de Lucian Dănilă | 30 mai 2022, 8:17 AM | Sport

  1

  UTA și-a manifestat în această vară interesul pentru atacantul batav Thomas Verheydt, fotbalist care în acest sezon a marcat nu mai puțin de 40 de goluri pentru echipa din liga a doua olandeză, Den Haag, după ce cu un sezon înainte reușise să înscrie 38 de goluri pentru Almere, tot în liga secundă.

  Den Haag a disputat barajul pentru promovare în Eredivisie, prima ligă neerlandeză (n.r. fostă prima ligă olandeză). După 1-1 pe terenul echipei Excelsior, aseară, la Haga, s-a disputat returul. Thomas Verheydt a deschis scorul în minutul 34, după care colegul său Pires a majorat avantajul la 2-0 în minutul 40. Den Haag avea să înscrie și pentru 3-0 în minutul 47, prin Stejn, și zarurile păreau definitiv aruncate.

  Totul avea să ia o altă turnură după minutul 69. Asante de la gazde a fost eliminat și Excelsior a profitat din plin de superioritatea numerică. Deși în minutul 79 era încă 3-0 pentru gazde, golurile lui Azarkan (79), Niemajer (83) și Dallinga (90+3) au adus egalitatea pe tabelă și au împins barajul în pelungiri!

  Pe teren era restabilită și egalitatea numerică între jucători, Chacon de la Excelsior fiind eliminat pentru un fault dur în minutul 90+2.

  În prelungiri tot Den Haag avea să se desprindă prin golul reușit de Komjenovic (în minutul 97). El Yaakoubi a egalat în minutul 108 pentru Excelsior și partida a ajuns la loviturile de departajare. Aici, Excelsior avea să câștige cu 8-7 și din vară va juca în prima ligă din Țările de Jos alături de mai celebrele Ajax, PSV sau Feyenoord, în timp ce Den Haag continuă în liga secundă.

  Thomas Verheydt a fost înlocuit în minutul 3 al prelungirilor la jocul de aseară, înlocuitorul său fiind chiar Komjenovic, cel care a marcat golul de 4-3.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.