Sute de victime! Câți români au murit pe șosele de la începutul anului?

  de Special Arad | 18 mai 2015, 3:12 PM | Naţional

  0

  Mai mult de o sută de oameni și-au pierdut viața în accidentele rutiere ce au avut loc, de la începutul anului și până la sfârșitul lunii aprilie. Viteza este principala cauză a producerii accidentelor, iar polițiștii au de gând să-i sancționeze aspru pe cei care calcă pedala prea tare.

  Analiza efectuată la nivel naţional asupra evoluţiei dinamicii accidentelor rutiere grave, în perioada 01.01 – 30.04.2015, relevă înregistrarea a 2.322 accidente, din care a rezultat decesul a 469 persoane şi rănirea gravă a altor 2.210. Viteza, prin cele două forme de manifestare, respectiv viteza excesivă ori neadaptată la condiţiile de drum şi trafic, ocupă locul doi la nivel naţional în ierarhia principalelor cauze generatoare, ducând la producerea a 20,5 % din totalul accidentelor”, se arată într-un comunicat al Poliției Române, preluat de Vocea Transilvaniei.

  Mai precis, potrivit datelor Poliției, pe acest fond s-au produs 477 accidente, soldate cu decesul a 120 persoane şi rănirea gravă a altor 480.

  În acest context, în perioada 18 – 24 mai, poliţiştii rutieri anunță că vor intensifica activităţile de impunere a legii şi de conştientizare a participanţilor la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor legale, axate în special pe combaterea nerespectării regimului legal de viteză, scrie voceatransilvaniei.ro.

  Astfe, România are, în continuare, cea mai mare rată a deceselor în accidente rutiere din UE

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.