luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Sute de persoane și zeci de mașini căutate în mai multe țări europene, găsite în România

  de Special Arad | 17 aprilie 2023, 11:51 AM | Naţional

  0

  Sute de persoane și zeci de mașini care erau căutate în Europa au fost localizate în România, în cadrul unei acțiuni de combatere a criminalității, organizată împreună cu partenerii Poliției Române de pe teritoriul statelor membre Schengen, în perioada 7 – 13 aprilie, anunță Poliția Română.

  Astfel, pe teritoriul ţării noastre, au fost localizate 359 de persoane care făceau obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

  În perioada menționată, poliţiştii români au pus în aplicare 11 mandate europene de arestare, fiind depistate 60 persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 154 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 11 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

  De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 31 de documente, au fost găsite 20 de autovehicule și 2 plăcuțe de înmatriculare, ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

  Totodată, 178 persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

  Dintre acestea, 27 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 11 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 22 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 5 erau semnalate dispărute de autorităţile române.

  Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor un autovehicul și 13 documente căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

   

  Citește și: „Trivium”: Colaborare între Poliția Română și 15 state europene, cu sprijinul Europol. În urma operațiunii, au fost reținute 63 de persoane la noi în țară

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.