Super invenția care ar putea salva zeci de mii de vieți! (FOTO-VIDEO)

  de Special Arad | 25 ianuarie 2016, 11:03 AM | Internaţional | Viitor

  0

  Inginerul ucrainean Vladimir Tatarenko a muncit timp de trei ani pentru a găsi o cale de a salva pasagerii în cazul unui accident de avion. Acesta a descoperit o modalitate, inventând o cabină detaşabilă, care se poate ejecta în caz de urgenţă.

  Inginerul Vladimir Tatarenko spune că partea detaşabilă a avionului, unde se află pasagerii, poate ateriza atât pe apă, cât şi pe sol, în caz de urgenţă, graţie paraşutelor speciale ataşate de cabină şi a tuburilor de cauciuc care îi permit să plutească pe apă, scrie Adevărul.

  „Supravieţuirea în cazul unui accident de avion este posibilă. Bineînţeles, cu condiţia ca avionul să nu explodeze sau să fie ţinta unui atac”, a punctat acesta pentru LiveLeak.  Scepticii se întreabă însă dacă respectiva capsulă detaşabilă nu ar putea să submineze întreaga structură a aeronavei şi îşi pun problema supravieţuirii piloţilor.

  VEZI VIDEO

  După ce cabina se desprinde, viteza celor două motoare se reduce şi se deschid cele două paraşute, pentru ca pasagerii să ajungă în siguranţă la sol. Cabina poate fi ejectată printr-o deschidere poziţionată la coada avionului, în timpul decolării, zborului sau aterizării, scrie adevarul.ro.

  În ciuda celor care se întreabă cât de eficient este acest tip de aeronavă, dar şi cât de mult ar costa producerea unui astfel de avion, inventatorul a făcut un sondaj din care a rezultat că 95% din oameni ar fi dispuşi să plătească mai mult pe un bilet ca să zboare cu o aeronavă dotată cu un astfel de sistem de siguranţă.

  1 627x0 (1) 627x0 (2) 627x0

  FOTO: Bored Panda

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.