miercuri, 17 iulie, 2024

Special Arad Logo

  „Sunt o RAŢĂ”. Pentru acest răspuns a primit unul dintre cele mai râvnite joburi

  de Special Arad | 25 februarie 2015, 9:57 AM | Business

  0

  A aplicat pentru job-ul de asistentă personală a şefului unei companii cu renume mondial, s-a prezentat la interviul de angajare şi a primit o întrebare care i-ar fi luat prin surprindere pe mulţi. „Care este superputerea ta sau animalul cu care te identifici?”, a întrebat-o CEO-ul. Răspunsul ei a fost atât de bun încât a fost angajată pe loc, scrie Gandul.info.

  Atunci când evaluează candidaţii care vin la interviul de angajare, şefii de companii au întrebări preferate pe care le repetă de fiecare dată pentru a afla lucruri inedite despre ei, pe care nu le pot găsi în CV, sau pentru a înţelege mai bine cum gândesc aceştia. Şeful HootSuite, unul dintre cei mai mari jumători mondiali care oferă corporaţiilor instrumente de management al prezenţei pe reţelele de socializare, are şi el propria întrebare inedită pe care o pune de fiecare dată când vrea să trieze aplicanţii.

  „În timpul interviului de angajare, am întrebat-o pe actuala mea asistentă personală care este animalul ei preferat. Ea mi-a spus că este raţa, pentru că raţele sunt calme la suprafaţă, dar se zbat în interior să rezolve lucrurile”, explică Holmes.

  „Am crezut că acela a fost un răspuns extraordinar şi o descriere ideală a rolului de asistentă personală. Ea lucrează la noi de mai bine de un an şi este foarte bună la ceea ce face”, adaugă şeful HootSuite.

  Găsiţi, mai jos, întrebările preferate pe care alţi şefi americani de succes le pun la interviul de angajare.

  1. Dacă eşti aici de un an şi sărbătoreşti cât de bune au fost cele 12 luni petrecute la acest job, ce reuşite am avea împreună?

  „Trebuie să ştiu că cei care aplică şi-au făcut temele, înţeleg cu adevărat compania, job-ul şi ceea ce îşi doresc cu adevărat”, explică Randy Garutti, CEO Shake Shack, scrie Business Insider.

  „Candidatul ar trebui să aibă destulă viziune strategică cât să vorbească nu doar despre cât de bun a fost anul, dar să răspundă privind cu un ochi către acea imagine de ansamblu a companiei şi la lucrurile care îl fac să îşi dorească să lucreze aici”, adaugă el.

  2. De ce ai avut X job-uri în anul Y?

  „Această întrebare mă ajută să înţeleg imaginea de ansamblu a istoriei candidatului în câmpul muncii. Ce îl menţine motivat? De ce a trecut de la un job la altul? Şi care sunt factorii cheie care îl fac să plece?”, spune Shama Kabani, fondatoarea The Marketing Zen Group.

  Kabani explică, totodată, că o astfel de întrebare te face să înţelegi mai bine dacă cei care se prezintă la interviu aleg să îşi părăsească locurile de muncă din cauza şefilor sau din cauza faptului că se plictisesc repede de ceea ce fac.

  „Nu este nimic greşit în a trece de la un job la altul, motivele sunt însă cele care contează”, ea este de părere.

  3. În ce moment al vieţii te-ai simţit cel mai mulţumit?

  Aceasta este întrebarea preferată a lui Dick Cross, fondatorul Cross Partnerschip. „Cred că oamenii inteligenţi cu o experienţă relevantă se adaptează uşor şi excelează în medii noi unde cultura li se potriveşte şi îi inspiră. Aşa că mă concetrez pe caracterul acestora şi pe cât de bine se potriveşte el cu organizaţia mea”, explică el.

  4. Dacă ai obţine job-ul, ţi-ar plăcea ceea ce faci şi ai fi plătit cu salariul pe care l-ai cere, ce fel de ofertă de muncă ar trebui să îţi facă o altă companie pentru a o lua în considerare?

  „Îmi place să aflu cât de mult sunt motivaţi candidaţii de bani versus de munca într-un loc pe care îl iubesc. Pot fi cumpăraţi? Ai fi surprins de unele răspunsuri”, spune Ilya Pozin, fondatorul Ciplex.

  5. Cine este modelul tău în viaţă şi de ce?

  Această întrebare este folosită la interviurile de angajare de Clara Shih, cofondatorul Hearsay Social. „Poate să arate atributele şi comportamentele la care aspiră candidaţii”, explică Shih.

  6. Ce nu îţi place să faci?

  „Tindem să credem că oamenii care au avut un anumit rol au fost mulţumiţi de toate aspectele acestuia, dar am descoperit că aşa ceva se întâmplă foarte rar”, spune Art Papas, CEO Bullhorn.

  „Trebuie să fii insistent pentru a obţine un răspuns sincer. De obicei, trebuie să pun întrebarea de mai multe ori, în feluri diferite, dar răspunsurile merită întotdeauna efortul. Spre exemplu, am intervievat un candidat pentru un job de vânzări şi mi-a spus că nu îi place să cunoască oameni noi”, explică el.

  7. Poţi să îmi vorbeşti despre un proiect pe care le consideri cel mai semnificativ din cariera ta?

  „Am descoperit că această întrebare deschide calea către alte întrebări şi îi permite candidatului să se scoată în evidenţă într-un mod specific”, este de părere Deborah Sweeney, CEO al MyCorporation.

  O astfel de întrebare poate fi urmată, în opinia sa, de altele precum: Ce poziţie aveai în companie atunci când ai avut această reuşită? A avut această reuşită un impact asupra creşterii companiei? Cine a mai fost implicat în proiect şi ce impact a avut reuşita asupra echipei tale?

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.