Summit european la Sibiu. Liderii europeni se vor întruni pe 9 mai pentru a discuta noua agendă UE

  de - | 2 mai 2019, 8:50 AM | Internaţional

  0

  Summitul șefilor de stat sau de guvern din UE, care va avea loc pe 9 mai la Sibiu, este cel mai așteptat eveniment politic european în perioada deținerii de către România a Președinției Consiliului UE. În acest context, liderii europeni vor discuta despre noua agendă a UE pentru 2019-2024, conform Mediafax.

  Summitul informal al șefilor de stat sau de guvern din UE va fi găzduit de președintele Klaus Iohannis iar președintele Consiliului European, Donald Tusk, va prezida reuniunea. La eveniment vor participa lideri din 27 de state membre UE, președintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, și președintele Parlamentului European (PE), Antonio Tajani.

  Liderii din 27 de state membre ale Uniunii vor fi prezente la Summit. Chiar dacă nu a fost încă publicată o listă oficială a șefilor de stat care se vor întâlni la Sibiu, printre cei așteptați la întrunirea informală de pe 9 mai se numără: președintele Franței Emmanuel Macron, cancelarul Germaniei Angela Merkel, prim-ministrul Italiei Giuseppe Conte, premierul Ungariei Viktor Orbán, prim-ministrul Greciei Alexis Tsipras, premierul Olandei Mark Rutte, premierul Poloniei Mateusz Morawiecki, cancelarul Austriei Sebastian Kurz sau prim-ministrul Bulgariei Boyko Borissov.

  Liderii statelor Uniunii sunt programați să ajungă în Piața Mare a Sibiului în jurul orei 12.00. Aceștia vor fi primiți de către președintele Klaus Iohannis la Primăria Municipiului Sibiu, unde va avea loc o sesiune plenară. La ora 13.30 este programat un dejun de lucru al șefilor de stat sau de guvern, iar de la ora 18.00 vor susține o conferință de presă Klaus Iohannis, Donald Tusk și Jean-Claude Juncker.

  Având în vedere evenimentul de la Sibiu, au fost luate măsuri excepționale de securitate, printre acestea fiind amplasarea unui sistem video de monitorizare a traseelor, de deplasare a coloanelor oficiale, dar și a zonelor folosite de delegații. Totodată, măsuri de securitate au fost luate și în zona spațiilor de cazare a oficialilor europeni.

  citește mai multe AICI

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.