duminicã, 24 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Care au fost subiectele la Matematică de la Evaluarea Națională 2023

  de - | 21 iunie 2023, 10:55 AM | Educaţie

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Subiectele la Matematică de la Evaluarea Națională 2023. La geometrie, elevii au avut două cuburi, iar aproape toate problemele date au fost abstracte, fără nicio legătură cu situații din viața reală, notează edupedu.ro.

  Doar două exerciții dintre cele 18 primite de elevii de clasa a VIII-a la proba scrisă de Matematică de la Evaluarea Națională 2023 au fost mai puțin abstractizate și au avut elemente care să amintească de aplicabilitatea matematicii în viața reală, conform subiectelor consultate de Edupedu.ro.

  Varianta extrasă pentru probă a fost varianta nr. 1.

  Este vorba despre problema 1 de la subiectul al III-lea, în care elevii aveau de explicat de ce peste 2 ani vârstele Mariei și ale bunicului său nu fac 60, și despre problema 6 de la subiectul I, în care elevii au o diagramă simplă pe care trebuia să o interpreteze corect.

  Proba scrisă la Matematică a început la ora 09:00 și se încheie pentru majoritatea elevilor la ora 11:00. Elevii cu cerințe educaționale speciale pot avea 3 ore pentru rezolvarea subiectelor.

  Redăm subiectele primite de elevi mai jos, în galeria foto a articolului:

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.