marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  SUA vor să impună restricții de intrare pentru călătorii care vin din China

  de - | 28 decembrie 2022, 8:11 AM | Internaţional

  1

  Statele Unite iau în considerare să impună restricţii de intrare pe teritoriul lor călătorilor venind China, unde autorităţile şi-au relaxat brusc măsurile de combatere a COVID-19, au indicat marţi responsabili americani, scrie Agerpres, care citează AFP.

  Statele Unite „urmăresc datele ştiinţifice şi recomandările experţilor în sănătate publică, se consultă cu partenerii lor şi au în vedere să ia măsuri similare (…) pentru a proteja poporul american”, au declarat aceşti responsabili, sub protecţia anonimatului, citând preocupările exprimate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), precum şi măsurile adoptate de Japonia, India şi Malaezia.

  China se confruntă cu o explozie a cazurilor de COVID-19 după relaxarea restricţiilor determinată de protestele împotriva măsurilor antiepidemice care durează de trei ani şi au provocat o stare de saturaţie în rândul populaţiei.

  La aproape o săptămână după izbucnirea în China a protestelor împotriva politicii zero- COVID, preşedintele chinez Xi Jinping a apreciat la începutul lui decembrie că varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2 este mai puţin letală, prin urmare ea permite „mai multă flexibilitate”. Presa oficială a început apoi să minimalizeze riscul reprezentat de această variantă, publicând articole şi interviuri ale unor specialişti care susţin această abordare.

  Autorităţile chineze nu mai publică în prezent date despre numărul îmbolnăvirilor şi au schimbat metodologia de contabilizare a deceselor, astfel că numai decesele provocate de o insuficienţă respiratorie cauzată de COVID-19 sunt considerate decese asociate acestei boli.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.