marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  SUA marchează 14 ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie

  de - | 11 septembrie 2015, 9:58 AM | Internaţional

  0

  Statele Unite ale Americii marchează vineri 14 de ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 cu ceremonii de comemorare, printre care și un serviciu memorial la centrul recent deschis pentru vizitatori în Pennsylvania la locul unde s-a prăbușit unul dintre cele patru avioane deturnate de teroriști, relatează Agerpres.

  De altfel, în întreaga țară vor fi ținute momente de reculegere pentru a comemora cele mai sângeroase atacuri teroriste comise vreodată pe teritoriul SUA, în care au murit 2.977 de persoane.

  Pe 11 septembrie 2001, extremiști în misiuni sinucigașe au deturnat patru avioane de pasageri, transformând aeronavele în rachete îndreptate împotriva celor două turnuri World Trade Center din New York și a sediului Pentagonului, lângă Washington.

  Un nou centru memorial a fost deschis joi în memoria victimelor zborului 93 al companiei United Airlines, al patrulea avion deturnat care s-a prăbușit în Pennsylvania după ce pasagerii și echipajul s-au luptat cu teroriștii de la bord pentru a contracara un atac asupra Washingtonului.

  Flight 93 National Memorial Visitor Centre, situat chiar lângă Shanksville, Pennsylvania, aduce un omagiu celor 40 de pasageri și echipajului care au murit în acest loc, care este de asemenea locul de veci al victimelor.

  La New York, este planificată o ceremonie la Muzeul și Memorialul Național 11 septembrie, unde membrii familiilor vor citi numele victimelor atacurilor din 2001 și a celor uciși în atacul terorist din 1993 asupra World Trade Center.

  La Washington, pentru familiile victimelor vor fi organizate servicii memoriale la Pentagon Memorial.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.