miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update Firma care a făcut studiul geotehnic la Polivalentă își prezintă scuzele. Executivul, care s-a făcut de râs în CLM, face cercetări interne

  de Raluca Medeleanu | 27 iulie 2023, 5:51 PM | Administraţie | Topic special

  4

  După ce în ședința de Consiliu Local Municipal s-a scos la iveală o eroare colosală apărută în documentația pentru modernizarea zonei Polivalentă (studiul geotehnic făcând referire la Craiova, nu la Arad), Primăria a emis un punct de vedere prin care ne informează că a pornit o cercetare internă prin care să se stabilească dacă gafa aparține și angajaților instituției.

  Pe această cale, se specifică și faptul că din întregul DALI pentru modernizarea zonei studiul geotehnic a costat 1200 euro, nu 20.000 euro cum se declarase în ședința de Consiliu.

  Iată ce transmite Primăria Arad în legătură cu întreaga situație:

  „Referitor la Studiul Geotehnic pentru  reamenajarea zonei Polivalente, care a avut o eroare materială în conținut, Direcția Tehnică din cadrul Primăriei Municipiului Arad aduce următoarele clarificări:

  Societatea în cauză a corectat eroarea din capitolul teoretico-știintific, precizând că studiul, în ansamblul său, poate fi folosit pentru realizarea obiectivului „reamenajare zona Polivalentă”,  asa cum a fost prezentat inițial.

  De asemenea, precizăm că studiul în cauză nu a costat peste 20.000 de euro, aşa cum s-a vehiculat, suma achitată fiind de 1200 de euro.

  Direcția Tehnică a demarat și o cercetare internă pentru a stabili dacă reprezentanții Serviciului de Investiții sunt vinovați pentru nedepistarea acestei erori materiale din documentația respectivă”, transmite Primăria Arad.

  Geo Romdac SRL își cere scuze și informează că a adus acum modificări studiului geotehnic la paginile respective

  Municipalitatea a transmis și poziția firmei Geo Romdac SRL care a făcut studiul respectiv, semnată chiar de elaborator, inginerul Andrei Cernei, despre care aflăm de pe internet că lucrează (și) la Apele Române.

  Firma își asumă greșeala, însă susține că datele din studiu pot fi totuși utilizate pentru Arad.

  „Vă aducem la cunoștință că conținutul tehnico-științific de la punctele menționate a fost modificat, atribuind condițiile geomorfologice și geologice corespunzătoare zonei, conform literaturii de specialitate. Totodată ne asumăm eroarea constatată în redactarea datelor cu caracter teoretic și ne cerem scuze de situația creată.

  Capitolele 3, 4  și 5 care constituie condițiile geotehnice specifice amplasamentului pentru obiectivul de investiții Reamenajare Zonă Polivalentă – Faza DALI – Execuție lucrări și organizare de șantier pentru reamenajare zonă Polivalentă sunt generate din execuția celor trei etape de studiu, pe teren, laborator și birou și pot fi folosite în continuare pentru proiectarea obiectivului propus”, semnează inginerul Andrei Cernei de la Geo Romdac SRL din Becicherecu Mic, județul Timiș.

   

  Citește și:

  Gafă monumentală în proiectul de modernizare a parcului de la Polivalentă. Studiul geotehnic a fost făcut pentru Craiova! • Special Arad 

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Daca tot ‘sunteți în zonă, VĂ ROG FF FRUMOS cercetați ( la sănge daca se poate..) de ce bazinul Delfinul, di BURICUL târgului nu este reparat/repus in funcție, pt niste reparații URGENTE la plafon/acoperiș/ventilație!!…!!
   Prefera ‘cineva’ sa fie capușit bazinul cu tot felul de cluburi fitnes, karate, bodyb..bulling etc
   ORAS DE PROVINCIE

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.