duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update Gafă monumentală în proiectul de modernizare a parcului de la Polivalentă. Studiul geotehnic a fost făcut pentru Craiova!

  de Raluca Medeleanu | 26 iulie 2023, 4:22 PM | Administraţie | Dezvăluiri

  9

  Studiul geotehnic, asupra solului, efectuat de Georomdac SRL ca o componentă a documentației plătită de Primărie în vederea modernizării parcului din zona Polivalentă conține o gafă monumentală, care a fost adusă în atenție de consilierul local Daniela Arieta Săbău în ședința CLM de miercuri, 26 iulie, la momentul supunerii la vot. În el se prezintă toate caracteristicile solului din… Craiova!

  Consiliera a cerut explicații direcției de specialitate din cadrul Primăriei Arad care a coordonat documentația și l-a întrebat pe reprezentant dacă a citit studiul. Atunci când acesta a spus răspicat „da!”, i-a atras atenția că la partea de analiză a solului nu există nicio referire despre cel din Arad, ci întreaga prezentare este pentru Craiova.

  Vizibil încurcați de această situație, cei din Primărie nu au putut găsi o explicație, încercând să se eschiveze, opinând că „e doar un exemplu”, însă consiliera a continuat să le explice că pe departe să fie vorba de exemple, ci e chiar întreaga analiză, acuzându-i că este inacceptabil ca un studiu care a costat peste 20.000 euro să conțină o astfel de greșeală.

  Deși în studiu firma Georomdac SRL figurează cu ortografia în această formă legată, pe internet am găsit-o cu denumirea despărțită: Geo Romdac SRL. Este din Becicherecu Mic și a fost înființată în 24.10.2022, având activitatea de consultanță tehnică. Potrivit termene.ro, cifra de afaceri a GEO ROMDAC S.R.L. a fost de 22,920.00 RON în anul 2022, cu un profit de 45% în aceste 9 luni de la înființare, deși figurează cu un număr de zero angajați!

  Din cauza gafei scoase la iveală în cadrul ședinței de Consiliu Local Municipal, consilierii au hotărât retragerea proiectului de pe ordinea de zi, până la o clarificare ulterioară.

  Vă prezentăm și noi în rândurile de mai jos extrase din Studiul Geotehnic întocmit de Georomdac / Geo Romdac SRL, documentație aprobată de ing. Cernei Alexandra, verificator AF ing. Baba Cornelia, lucrări de teren executate de Cernei Andrei și întocmit tot de Cernei Andrei:

  craiova in studiu geo pt polivalenta arad craiova in studiu geo pt polivalenta arad 2

   

  UPDATE. Primăria a trimis un punct de vedere în care informează că a pornit o anchetă internă pentru a stabili vinovații, dar specifică despre prețul studiului că cel enunțat de consilieră este incorect, în fapt fiind vorba de 1200 euro, nu de 20.000 euro. Totodată, firma a trimis și ea un punct de vedere, prin care își asumă greșeala și își prezintă scuzele.

  Detalii în articolul de mai jos:

  Firma care a făcut studiul geotehnic la Polivalentă își prezintă scuzele. Executivul, care s-a făcut de râs în CLM, face cercetări interne • Special Arad

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Va dați seama câta incompetență, corupție și dispreț față de banul public dacă, cei care recepționeaza o asemenea documentație plătită din banii arădenilor nici nu se obosesc să o verifice. Sa umplut primăria de birocrați pocăiți bine ca citesc biblia dar documentele oficiale nu.
   Ori ca e Bibart primar ori o mătură rezultatul același!

   +16 voturi
   +1
   -1
  2. Repet ce-am spus:
   – pe frontispiciul Proiectului de reabilitare, stă scris cu „litere de-o șchioapă”:
   # S-I-F-O-N-A-R-E # mă numesc!
   .
   …și nici nu ne chinuim prea tare s-o ascundem, că oricum fraierii de arădeni nu se prind…

   +15 voturi
   +1
   -1
  3. Corupția este omniprezentă în România. Aceleași firme „de casă” care primesc bani publici pentru lucrări făcute doar din birou pe laptop de sclavii IT-iști, șefi dictatoriali legați între ei de interese nedemne, funcționari publici corupți și incompetenți, ce să mai zici…? Toate astea le suportă românul, care este apoi acuzat că nu deschide ochii când votează. De parcă ar avea pe cine alege, toți fiind de aceiași faită: hoți, mincinoși, ticăloși, gășcari, sfidători! N-ai ce le face, „legea” le permite orice!

   +5 voturi
   +1
   -1
  4. De ce săriți în sus pt o greșeală de tipar nefericita? Cum va puteți permite a pu e sub îndoială prestările unor profesioniști?în urbea noastră nu se fura. Eventual vouă v.a furat Aghiuta mințile.Mai priviți și spre Domnul iar când vi se întunecă mintea de ura, deschideți Cartea

   --2 voturi
   +1
   -1
  5. E o greaseala de tipar nu doar nefericita, ci chiar esentiala. Draga sora/frate; un oras se conduce cu intelepciune (din Carte cetire) nu in interesul sfintei ciordeli. Nu m-as supara daca ati mai face o greaseala nefericita si m-ati scuti de taxe si impozite pe urmatorii 25 de ani.

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.