luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Studenții Facultății de Design, parte din echipa de creație a spectacolului aniversar la Teatrul de Marionete

  de Special Arad | 6 mai 2021, 3:48 PM | Cultură

  0

  „Cutia mecanică 7.0” – spectacolul menit să marcheze aniversarea a 70 de ani de la înființarea Teatrului de Marionete din Arad înseamnă și un alt demers artistic interesant și provocator. Este vorba despre o colaborare între Trupa Marionete și Facultatea de Design din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, ca urmare a unui parteneriat încheiat între Teatrul Clasic „Ioan Slavici” și UAV Arad. Așa se face că, parte a echipei de creație a noii producții teatrale sunt și zece studenți din anul I și II, din cadrul secțiilor Design Ambiental, Design și Modă – Design Vestimentar.

  „Facultatea de Design nu este la prima colaborare cu teatrul arădean. Studenții noștri au mai fost parte a unor proiecte și în anii trecuți, în cadrul Festivalului de Teatru Clasic și a Festivalului de Teatru Nou. Este pentru prima oară însă, când ei se implică direct în crearea unui spectacol, simt… la cald ce înseamnă un asemenea demers și pătrund într-o altă zonă de abordare a actului artistic. Orele de practică eferente acestui semestru au însemnat astfel, ore petrecute și… muncite în atelierele teatrului”, spune Laurian Popa, lector universitar și coordonator al studenților.

  „Cei zece tineri care ne sunt alături în crearea acestui spectacol au pus în practică, într-un context foarte nou pentru ei, ceea ce au învățat la orele de curs. Ne-au ajutat la crearea costumelor, la construcția efectivă a decorului, la pictură și butaforie, dar și la tot ce înseamnă lumini și parte electronică. Au fost foarte implicați și… fresh în tot ceea ce au făcut, spune actorul Sorin Dorobanțu.

  Premiera spectacolului „Cutia mecanica 7.0” are loc duminică, 9 mai, începând cu ora 11.00, în sala Trupei Marionete.

  cutia mecanica 1

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.