sâmbãtã, 24 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Studenții de la Facultatea de Medicină a UVVG, în vizită la Consiliul Județean Arad

  de Special Arad | 27 septembrie 2022, 3:28 PM | Educaţie

  0

  Comunicat. Consiliul Județean Arad a fost astăzi gazda studenților din anul I la Facultatea de Medicină, din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” Arad. Cei peste 100 de studenți români, dar și din străinătate, însoțiți de prorectorul Universității, conf. univ. dr. Cristian Bențe, au avut un dialog cu președintele Iustin Cionca și cu deputatul Sergiu Bîlcea.

  „Am avut plăcerea să cunosc astăzi noii studenți de la Medicină. Consiliul Județean finanțează sistemul de sănătate publică, de aceea întâlnirea de astăzi cu viitorii medici a fost cu atât mai importantă. Le-am transmis că sunt bine veniți la Arad, sistemul de sănătate arădean are nevoie de ei, de cadre medicale bine pregătite și că îmi doresc să rămână să profeseze aici. Îmi doresc ca tinerii care au venit să învețe la Arad din străinătate sau din alte zone ale țării să se simtă aici ca acasă. Ca prieten și partener, le-am prezentat județul, specificul instituției noastre și am ascultat povești de viață. I-am încurajat să pună pe primul loc învățătura, dar să nu uite de activitățile specifice vârstei care leagă prietenii, să profite de oferta culturală și turistică a Consiliului Județean Arad specifică tinerilor. În acest an sunt și eu părinte de student și înțeleg cu atât mai mult emoțiile acestui început. Vreau să le transmit părinților că Aradul este un județ sigur, iar tinerii aceștia sunt în siguranță. În ce privește performanța, sunt convins că cine își dorește să învețe o poate face și aproape de casă și departe de casă, și în țară și în străinătate, iar cine este tentat să profite de plăcerile vieții studențești o va face și la Arad, și în altă parte”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

  „Îi felicit pe acești tineri pentru că au ales să studieze la Arad și le doresc succes în carieră, iar conducerii Universității de Vest Vasile Goldiș îi mulțumesc pentru că ne oferă în fiecare an ocazia de a cunoaște noii studenți încă din primele zile ale anului școlar”, a declarat deputatul Sergiu Bîlcea.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.