Street Delivery: urbanism, arhitectură şi arte, în acest weekend în Bucureşti, Timişoara şi Iaşi

  de Special Arad | 13 iunie 2014, 1:09 PM | Naţional

  0

  A noua ediţie a Street Delivery, un eveniment-manifest de urbanism, arhitectură şi arte care îşi propune recuperarea peisajului urban de către pietoni şi comunitate, se va desfăşura începând de vineri până duminică, în Bucureşti, dar şi în Timişoara şi Iaşi, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

  Street Delivery este un eveniment liber, responsabil, fără garduri şi taxe, care se preocupă de urbanism, arte şi mobilitate. Astfel, publicul este provocat să îşi imagineze un oraş în care pietonii să aibă parte de străzi cel puţin la fel de mult ca maşinile. Un oraş în care oamenii au prioritate şi se bucură să trăiască.

  Deocamdată, nu este cazul Bucureştiului (al şaselea oraş european ca număr de locuitori după Londra, Berlin, Madrid, Roma şi Paris) şi nici al altor oraşe din România. Ignorat de turişti şi declarat de Comisia Europeană printre cele mai poluate capitale europeene (cu toate că nu deţine industrie), Bucureştiul are un imens potenţial neexploatat. Street Delivery este o imagine în prototip a felului în care ar putea arăta un oraş în care pietonul să conteze.

  În 2014, Street Delivery a ajuns la ediţia #9 în Bucureşti, ediţia #8 în Timişoara şi ediţia #2 în Iaşi. Printre noutăţile acestui an se numără extinderea Street Delivery Bucureşti în Piaţa George Enescu, care va găzdui insula Street Delivery Sports, dar şi deschiderea pentru public a peluzei Casei Universitarilor dinspre Arthur Verona.

  Astfel, Street Delivery se va desfăşura pe strada Arthur Verona şi în Piaţa George Enescu din Bucureşti, pe strada Mărăşeşti din Timişoara şi pe strada Vasile Pogor din Iaşi.

  Tema Street Delivery 2014, pe baza căreia s-a făcut o selecţie din cele peste 400 de proiecte înscrise, este “Societatea Mobilă”, o îmbinare între societatea civilă şi ideea de mobilitate. Societatea civilă este formată din toţi acei cetăţeni care fac gesturi mici (precum a nu-şi arunca gunoiul în stradă, a-şi ajuta semenii) sau mari (a schimba mentalităţi, a organiza comunităţi pentru îndeplinirea unui scop comun).

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.