Ștrandul dulce’amar al arădenilor! Vezi cum arată înainte de deschiderea oficială!

  de Lucian Dănilă | 30 April 2014, 4:41 PM | Știri Arad | Topic special

  0

  Ștrandul este locul cu care în trecut, și chiar și acum, orice arădean se laudă celor care vin în vizită în orașul nostru. Mâine este 1 mai, ziua tradițională a deschiderii oficiale a Ștrandului Neptun, zi în care arădenii pot vedea o jumătate frumoasă și una dărăpănată a acestui spațiu de agrement.

  Puteți vedea în galeria foto noile jucării din bazine de care se vor bucura în special copiii (tunuri de apă, mai multe bărcuţe pentru cei mici şi un palmier acvatic), noua structură a bazinelor, gazonul tuns pe toată suprafața din zonele destinate bazinelor, iar unele dintre bazine au fost pavate în această primăvară.

  Ieri, când am inspectat ștrandul împreună cu primarul Gheorghe Falcă, însă se lucra mai ales în ceea ce privește curățenia. De asemenea, între bazinul mare și cel mijlociu se amplasa o scenă pe care va avea loc un spectacol chiar în seara zilei de 1 mai.

  În zona fostelor cluburi, care în trecut atrăgea noapte de noapte mii de arădeni, dar nu numai, pentru că veneau și tineri din județele Timiș sau Bihor, este o degradare continuă, o paragină. Printre noutățile din această zonă gri a ștrandului putem nota renovarea unor cabine. În rest, pustietate, dărâmături, mizerie, geamuri sparte și terase insalubre.

  Mâine, la deschidere, intrarea va fi gratuită. Depinde doar de alegerea dumneavoastră în ceea ce privește imaginea pe care doriți să o vedeți. Dacă intrați pe pontonul de lângă terasa Belvedere veți vedea în partea dreaptă la intrare o terasă frumoasă, funcțională, îngrijită, chiar populată, iar în partea stângă o zonă plină de viață, verde, înflorată, cu bazine renovate și terase. Cei care intră dinspre Podul Decebal vor avea ocazia să vadă pe aproape totul și inevitabil vor trece și prin zona vechilor cluburi unde nu prea mai au ce să vadă decât să înghită în sec, cu nostalgia a ceea ce a fost cândva…

  Valoarea totală a investiţiilor pentru acest sezon la ştrand este de 620.000 lei, din care 500.000 de lei au fost alocaţi pentru modernizarea bazinelor şi a cabinelor şi 120.000 de lei pentru achiziţionarea şi montarea jocurilor acvatice.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.