Ștrandul din Moneasa își redeschide porțile pentru toată lumea. Cât costă intrarea





După o perioadă în care, preluat fiind de patronul unei pensiuni, ștrandul din Moneasa putea fi frecventat exclusiv de persoanele care se cazau în unitatea respectivă, iată că acum, după discuții cu Primăria stațiunii, el se redeschide pentru publicul larg. Anunțul a fost făcut inițial de viceprimarul Doru Miron, pe pagina sa de facebook.
Am luat legătura cu actualul proprietar al pensiunii Mayumi din Moneasa pentru a afla mai multe detalii, iar acesta ne-a explicat că motivul pentru care nu a fost încă de la început accesibil tuturor are de a face cu faptul că din cele trei piscine, una era nefuncțională și că abia recent au reușit să o modernizeze, astfel că de acum este loc suficient pentru a primi lume.
Ștrandul are trei piscine de diferite mărimi (25 x 12 m, 14 x 6 m), alimentate cu apă termominerală a cărei temperatură medie este de 26 grade, loc de plajă cu șezlonguri și plajă cu iarbă, 15 căsuțe, grupuri sanitare, două terase, un restaurant și chiar sală de bowling.
Biletul de intrare costă pentru un adult 60 lei, iar pentru copii 30 lei.
O stațiune cu potențial enorm, încă neexploatată cum ar trebui
Stațiunea Moneasa este renumită pentru apele ei termale încă din secolul al XIX-lea, calitatea acestora fiind menționate și în „Descrierea geografică a comitatului Arad” din anul 1835. Popularitatea stațiunii nu a decăzut nici în perioada comunistă, când numeroși oameni își petreceau concediile în hotelurile și pensiunile de acolo, venind fie la tratament, fie la relaxare, la băi. Din păcate, treptat, după Revoluție, stațiunea a început să decadă, iar mult timp a rămas mai mult o amintire a ceea ce era. Doar recent, am început să observăm, timid, acțiuni de modernizare. Consiliul județean a început să refacă tabăra, iar patronii privați au început să mai investească în modernizarea pensiunilor, însă multe sunt de vânzare. După cumplita furtună din 2017, s-au mai planat și câțiva arbori în locul celor puși la pământ din apropierea ștrandului, iar traseul către peșteră e în curs de amenajare. Îmbunătățiri notabile însă mai sunt multe de realizat pentru a putea spune că avem, la ora actuală, o atracție reală pentru turiști, în afară de cei care vin cu bilete de tratament balnear sau iubitorii de natură care se plimbă pe traseele din Munții Codru Moma.
Citește și:
•Grota Ursului din Moneasa, amenajată pentru vizitare turistică
Comentariile portalului
Am spus că e un discurs de scrântit. Ura, intoleranța, grobianismul sunt promovate inclusiv de Gică Ultras, Tuta von Gavrilă și alții. Așa zici tu la (...)
Unde e ura, grobianismul, intoleranta si proasta crestere in acel discurs lasand la o parte continutul ezoteric destinat credinciosilor? As zice ca apelativele de tip "diliu", "limacsi", "scrantit", "pleava", samd (...)
Probabil are ceva post la Dinamo