Grota Ursului din Moneasa, amenajată pentru vizitare turistică

  de Raluca Medeleanu | 21 May 2021, 11:44 AM | Știri Arad

  0

  (foto: Romeo Lazăr A.S. Speowest Arad )

  Primăria comunei Moneasa a amenajat – cu sprijinul firmei arădene Transilvania Cave Diving SRL – Grota Ursului astfel încât să poată fi vizitată de turiști. Inaugurarea va avea loc îndată ce se va finaliza amenajarea potecii de acces în peșteră.

  „Galeria Activului Principal din Grota Ursului are o lățime medie de 4-5 m, în mare parte având podeaua acoperită cu blocuri de prăbușire de dimensiuni mari. După circa 100 m de la ieșirea din tunel de acces, se ajuge la o bifurcație, pe ramura din stânga cursul principal continuă încă 40 m până la o galerie total scufundată cu o lungime de circa 10 0m și -15 m adâncime (în curs de explorare), în timp ce ramura din dreapta constituie un afluent explorat pe o lungime de încă circa 200 m. Galeria Activului Principal comunică cu etajul superior al peșterii printr-un număr de 3 «Ferestre»  situate în tavanul galeriei la înălțimi de 10-15 m față de podea”, aflăm de pe pagina Moneasa Noastră.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.