miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  Strada Şcolii de Nevăzători, uitată în Evul Mediu – părinţii disperați îl imploră pe primar să o asfalteze (Scrisoare deschisă)

  de Raluca Medeleanu | 21 octombrie 2015, 8:03 AM | Administraţie | Topic special

  8

  Pentru cei care sunt în necunoştinţă de cauză, Aradul pare un loc în care nevăzătorilor li se oferă toate condiţiile pentru a-şi desfăşura o viaţă pe cât se poate de normală. Asta dacă e să ne ghidăm, de exemplu, după trecerile de pietoni speciale, tactile, care au apărut în această vară la fiecare intersecţie din centrul oraşului.

  Foarte frumos, n-avem ce spune. Dar înainte să vă „spargeți în figuri” cu dotări moderne, guvernanților… ce-ar fi să dați o fugă până pe strada Ghica Vodă, unde își are sediul Liceul Special „Sfânta Maria” – singura școală de nevăzători din județ, ba chiar din mai multe județe din vestul țării? Dacă veți trece pe acolo, veți concluziona cu amărăciune că, în mod ironic, strada Ghica Vodă, unde circulă zilnic un număr mare de elevi și chiar profesori nevăzători, este printre puținele străzi din aria respectivă care a rămas COMPLET neasfaltată. Iar asta în condițiile în care are o lungime de doar 400 m. (vezi galeria foto)

  Închipuiți-vă cât de greu trebuie să fie pentru o persoană cu probleme de vedere să se strecoare într-o zi ploioasă printre gropile pline de apă, cu pași mărunți, nesiguri, prin nămolul alunecos.

  Un grup de părinți ai elevilor Liceului Special „Sfânta Maria” a redactat o scrisoare deschisă pe care a trimis-o primarului Gheorghe Falcă, rugându-l, într-un mod prea civilizat, să ia măsuri în vederea asfaltării str. Ghica Vodă. Aceștia i-au explicat despre situația dificilă în care se află ducându-și zilnic copii pe strada neasfaltată, amintindu-i și de cazul mediatizat în care un profesor nevăzător a căzut, împiedicându-se într-o groapă a străzii.

  scrisoare deschisă parinti copii nevazatori arad

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Câteva precizări.
   1. Strada Ghica-Voda,are 147m.
   2. Aceasta strada se afla in centrul vechi al orașului, si ca atare se afla in zona A al Aradului
   3. Daca este in zona A, plătim impozitul ca atare, nebeneficiind de condiții ( trotuare, asfalt, canalizări )
   4. Suntem in anul 2015, iar aceasta strada nu a fost asfaltata NICIODATĂ, cu toate ca s-au mai facut apeluri Primariei,prin strângerea de semnături ale locatarilor de pe strada…dar finalul a fost același,NIMIC.

   +4 voturi
   +1
   -1
    • Din pacate, daca nu platesc impozitele se vor trezi cu veniturile proprite. Nu am stiut asta pana ieri cand am patit-o eu pt ca am uitat ca in ultima zi din septembrie trebuie sa platesc impozitul. Si zbang! Fara sa ma notifice m-am trezit ca nu pot folosi cardul.Banca mi-a spus ca am proprire pt plata impozit. Si pt un leu au proprit nesimtitii zicea angajatul bancii. Si, daca platesti prin banca ca sa scapi de drunuri, de cozile de la ghiseul administratiei financiare si ti se ridica proprirea pe loc ( nu mai stai dupa adresa lor care poate dura cine stie cat), platesti un comision de 31 ron. Deci pt 1 leu faci un „ciubuc” de 31.

     +2 voturi
     +1
     -1
     • … sa aveti carduri bancare, carduri de credit, de plati, etc.,practic va oferiti banii camatarilor institutionalizati, care pe langa ca va jecmanesc prin comisioanele nesimtite va cunosc toate miscarile de bani si locurile pe unde umblati sau circulati.Practic va este incalcata intimitatea si ei stiu ce faceti!Acel leu de care vorbiti e o plasmuiala, o excrocherie la care pun botul o gramada de oameni, neinformati ce-i drept!Cardul de plati va face un sclav bine monitorizat, in limbajul lor, un fraier!

      +2 voturi
      +1
      -1

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.