luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Stoltenberg: „Finlanda și Suedia pot adera rapid la NATO, dacă doresc”

  de - | 28 aprilie 2022, 3:04 PM | Internaţional

  0

  (foto: captură video YouTube / Deutsche Welle)

  Dacă Finlanda și Suedia vor să adere la NATO, alianța le va primi „cu brațele deschise”, a declarat joi șeful NATO, Jens Stoltenberg, după discuții cu președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, și liderii grupurilor, scrie Reuters și Deutsche Welle.

  Stoltenberg a spus că ambele țări sunt „democrații puternice” ale căror armate erau deja la standardele NATO și că alianța a lucrat împreună cu ele de ceva timp într-un parteneriat strâns.

  El a spus că NATO va încerca, de asemenea, să găsească modalități de a asigura securitatea celor două țări în perioada dintre aplicare și aderare în fața amenințării ruse.

  Presa din Suedia și Finlanda a raportat săptămâna aceasta că guvernele ambelor țări au convenit să depună în comun cereri NATO la mijlocul lunii mai, pe fondul temerilor că ar putea, la fel ca Ucraina, să devină ținte ale agresiunii ruse.

  Sursa: Deutsche Welle

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.