joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Rusia acuză Finlanda că îi amenință securitatea națională

  de - | 19 decembrie 2023, 5:17 PM | Internaţional

  0

  (foto: ABC News)

  ​Rusia l-a convocat marţi pe ambasadorul Finlandei pentru a-şi exprima opoziţia faţă de un nou acord de apărare care acordă Statelor Unite acces larg în vecinătatea frontierei comune, acuzând că acesta „amenință securitatea Federației Ruse”, relatează Reuters și Agerpres, citate de HotNews.

  Ambasadorului i s-a spus că Moscova „nu va lăsa fără răspuns acumularea potenţialului militar al NATO la graniţa noastră, care ameninţă securitatea Federaţiei Ruse, şi va lua măsurile necesare pentru a contracara deciziile agresive ale Finlandei şi aliaţilor săi din NATO”, potrivit purtătoarei de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, citată într-un comunicat remis presei.

  Finlanda a devenit în acest an cel mai nou membru al Alianţei Nord-Atlantice conduse de SUA, ca răspuns la invazia rusă din Ucraina, începută în februarie 2022.

  Sursa: hotnews.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.