Știrea care va putea fi „breaking news” și peste trei ani. Waterloo, piramida și urmașii, urmașilor noștri

  de Lucian Dănilă | 17 iulie 2019, 4:21 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Nu m-am grăbit deloc să deschid laptopul și să tastez: „Breaking news: se face parcare subterană în Piața Avram Iancu”. Cred că majoritatea dintre voi înțelegeți de ce, pentru că majoritatea arădenilor au văzut cât de „repede” se mișcă lucrurile în Arad.

  Am „mușcat” acum vreo șase ani cu stadionul „UTA-Francisc Neumann”. Nu mai știam la ce priză să mă conectez ca să fiu primul care informează arădenii că Aradul va avea un stadion nou. Pe vremea aceea nu m-am gândit că de la redactarea știrii va trece – poate – un deceniu până voi apuca să văd acel stadion. Dacă voi apuca…

  Așa și cu Piața Avram Iancu, loc despre care se tot vorbește de vreo șapte ani și tot așteptam piramida din fanteziile lui Falcă, ca un adevărat faraon care se respectă, să apară. Acum, mai repede cred în reîncarnarea lui Ramses al II-lea decât în apariția în grabă a piramidei. Mai repede mă aștept să o văd la Bruxelles, dacă tot și-a mutat „faraonul” biroul. Însă nu înainte de a vedea demolat stadionul celor de la Anderlecht și echipa mutată pe la Waterloo, pe câmpiile alea unde s-a accidentat grav Napoleon și a fost obligat să renunțe la cariera militară.

  Au trecut câteva săptămâni de când Falcă ne-a părăsit pentru un trai mai bun în Occident și recunosc că nu credeam în minuni, dar credeam în alte discursuri. Mă așteptam de la Bibarț și de la Bîlcea la mai mult, dar rămân precum Huawei-ul meu, primit la abonament, „în așteptare”. Amândoi sunt de la Arad, cu „A”, nu cu „B” cum le e șeful local de partid. Au făcut școala aici, pe bune și speram că dacă tot știu să scrie corect românește, cu tot cu „i”-uri, vor avea și ei discursuri mai originale. Pe dracu… Aceeași placă, același CD zgâriat deja pe care l-a folosit și Falcă, mai ales în ultimii ani, de parcă aș asculta Magic FM cu aceeași muzică nemuritoare, dar veche de pe vremea în care tata ciocnea o bere blondă la petrecerea burlacilor. Chiar petrecerea lui…

  Nimic nou, același text cu CNI-ul când îi întrebi despre stadion, aceleași inițiale, PSD, când îi întrebi despre proiecte, aceleași bâlbâieli când îi întrebi despre termene de finalizare a lucrărilor. Iar termenul „licitație” apare de două ori în aproape fiecare frază. Se numește repetiție…

  Nu am căzut pe spate când am auzit despre parcarea subterană din Piața Avram Iancu ci, mai degrabă, mă gândeam dacă nu voi fi mai bătrân de cât mă arată aplicația FaceApp pe când se va tăia panglica.

  Chiar din această cauză nu m-am grăbit să scriu, pentru că ceea ce puteam da astăzi ca un „breaking news” aș mai putea să dau și peste vreo doi-trei ani. Asta dacă nu plouă, nu ninge în februarie, sau „doamne ferește” să mai câștige Simona Halep vreun Grand Slam că iar ne îmbătăm câteva zile și pa și pusi lucrări la parcare… Iar cum această parcare nu a noastră ci a urmașilor, urmașilor noștri, voi lăsa prin testament să scrie strănepoții mei despre momentul în care va fi dată în folosință.

  Chiar dacă am fost la conferința celor de la PNL (după trei ani de absență), la care s-au pus la masă cei cinci lideri rămași prin urbe, Bulbuc, Bibarț, Bîlcea, Geanina și, mă rog, Lazăr, nu am reușit și nici nu mi-am propus să notez ceva, astfel că mai jos vă dau copy-paste (sau, mai pe bătrânește, CTRL C-CTRL V) de pe comunicatul lor:

  „Dorinţa arădenilor este clară: avem 8000 de semnături pentru realizarea parcării subterane, colegii care au fost pe teren ne-au spus că nu au avut aproape niciun refuz din partea cetăţenilor. Prin această investiţie, vom rezolva problema parcărilor în centrul oraşului, în zona Teatrului şi refacem Piaţa Avram Iancu. Este regretabil că pentru consilierii PSD sunt mai importante ordinele politice decât voinţa arădenilor. Aradul nu stă în loc pentru că aşa vrea PSD, găsim soluţii pentru dezvoltare. Realizarea parcării subterane din Piaţa Avram Iancu este un pas important în remodelarea centrului oraşului, unde gândim spaţii pietonale, soluţii pentru fluidizarea traficului, refacerea Bulevardului Revoluţiei”, a declarat Sergiu Bîlcea, preşedintele PNL Municipiul Arad.

  „Pentru că PSD s-a opus, nu vom folosi varianta concesiunii şi realizăm investiţia din fonduri proprii. Vom depune proiectul  în următoarea ședință a Consiliul Local Municipal, care poate fi votat cu majoritate simplă. Valoarea proiectului este 138 mil lei. Vom realiza 588 de locuri de parcare în centrul oraşului, plasate în subteran, prima investiţie de acest gen din oraşul nostru. Parcarea va fi o mare realizare pentru Arad, dar consilierii PSD trebuie să explice de ce au blocat concesiunea şi ne-au obligat să facem un mare efort financiar. Cu banii investiţi în parcare, pentru care puteam aduce parteneri privaţi, am fi putut realiza alte investiţii importante pentru cetăţeni”, a declarat Călin Bibarţ, primarul interimar al Aradului.

  Departamentul de Comunicare al PNL Arad

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Doamne grețosi mai poț fi acești politicieni inculți ajunși în funcții de conducere ca vrea un șef de partid sa aibe marionete la fel ca și el de proasta calitate.
   Bine în politica Arădeană e la moda sa vezi tot felul de analfabeți ajunși pe culmile politice doar pentru simplul motiv ca poate sa stea cu capul aplecat când șeful ierarhic la fel de analfabet ii cere sa ridice mana.
   Ne obosim degeaba sa avem speranțe la o clasa politica de calitate cu acești intruși ce nu sunt în stare sa gândească ci ridica mana ca nu înțeleg nimic din ceia ce se întâmplă singurul lucru important e ca se pot afișa la diferite ocazii și toată lumea se uita asta e politician ști el taie și spânzura după bunul plac.
   Doamne ajută-ne!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.