Știrea care a șocat Timișoara: a murit Chester Williams, legendarul rugbist care a antrenat anul trecut în Banat

  de - | 6 septembrie 2019, 9:31 PM | Sport

  1

  Chester Williams, primul jucător de culoare din naţionala de rugby a Africii de Sud, poreclit „Perla Neagră”, s-a stins din viaţă la doar 49 de ani. Fostul antrenor al echipei Timişoara Saracens a suferit un atac de cord.

  Câştigătorul Cupei Mondiale din 1995 cu reprezentativa Springboks, Chester Mornay Williams a fost văzut şi ca un simbol în ceea ce trebuie să reprezinte noua Africa de Sud după apartheid.

  Campion în România ca antrenor cu Timişoara Saracens în trei rânduri, ultima dată în 2018, Williams a mai fost implicat în rugby-ul românesc în stafful celor de la Dinamo, cu care a devenit campion în 2012.

  De altfel, legaturile lui Chester Williams cu rugbyul romanesc sunt destul de apropiate, acesta pregătind pe Dinamo și Timisoara Saracens. Sud-africanul a ajuns în România în 2008, ca director tehnic la Dinamo, echipa cu care a cucerit eventul.

  În 2012 acesta a preluat conducerea echipei Timișoara Saracens, reușind să aducă titlul national în orașul de pe Bega, după 40 de ani. Practic, echipa din Banat și-a început ascensiunea în rugbyul romanesc cu venirea acestuia pe banca tehnica.

   

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.