vineri, 12 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Stenograme: șapte mașini de lux cumpărate din mită de către șeful DGA Prahova!

  de - | 20 august 2015, 8:31 AM | Naţional

  0

  Procurorii DNA susţin că şeful Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Prahova şi-ar fi cumpărat șapte maşini de lux din mita încasată sub poduri şi în balastiere. Detaliile reies din documentele pe baza cărora anchetatorii au obţinut arestarea preventivă a lui Constantin Ispas.

  Constantin Ispas este acuzat că a împărţit dreptatea după bunul plac. Câteva firme din judeţul Prahova erau protejate de orice control, datorită prieteniei dintre administratorii lor şi şeful DGA. Ofiţerul ar fi vândut informaţii din dosare, iar preţul era negociat fie în locuri retrase, cum ar fi sub un pod şi într-o balastieră din judeţul Prahova, fie în diverse restaurante.

  „Ştiu personal că în perioada 2008-2013, când Şchiopulescu se întâlnea cu Ispas Constantin pentru a-i achita diverse sume de bani, cei doi serveau masa la restaurante din împrejurimile oraşului Ploieşti. Toată consumaţia era achitată de fiecare dată de omul de afaceri, care îi mai oferea ofiţerului şi alte foloase precum baxuri cu vin, sticle cu whisky, parfumuri”, declară un martor, potrivit referatului cu propunerea de arestare.

  Anchetatorii au descoperit că şeful DGA şi-a cumpărat în patru ani şapte autoturisme de lux, din banii pe care îi primea de la inculpaţi pentru a le divulga informaţii din dosare. Ca să ascundă provenienţa mitei, Ispas şi-a trecut maşinile pe numele mamei şi fiului său, spun procuroii.

  Conform referatului, este vorba despre maşini de lux: Mitsubishi ASX, Audi A6, VW Golf, Audi A4, Toyota Aygo, BMW 320D, VW Passat CC.

  Toţi martorii audiaţi le-au spus procurorilor că în Prahova prietenia dintre Constantin Ispas şi anumiţi oameni de afaceri era de notorietate. Acest lucru reiese şi din interceptările de la dosar. Şeful DGA avea şi rivali care îi încurcau afacerile ilegale şi cărora le pusese gând rău:

  Constantin Ispas: Să trăiţi! Aţi zis că veniţi să beţi un şpriţ la mine. Nu mai beţi un şpriţ la mine niciodată?

  Bărbat: Stau prost cu timpul.

  Constantin Ispas: Şi eu la fel. Şi mai sunt şi ordinarii ăia. Ştiţi?

  Bărbat: Aia e, ce să facem?

  Constantin Ispas: Îi punem cu capul în jos, aia e.

  sursa: referatul cu propunerea de arestare

  Constantin Ispas a fost denunţat de un afacerist din Prahova, condamnat la patru ani de închisoare pentru fraude de două milioane de euro, într-un dosar instrumentat de DIICOT. Omul de afaceri i-ar fi plătit şefului DGA zeci de mii de euro pentru a-l scăpa de arest, dar Ispas nu i-ar fi rezolvat problemele în justiţie.

  „Prin luna august 2011, datorită insistenţelor mele de a-mi recupera banii de la Ispas Constantin, Mihai Alexandru, care era desemnat să-mi rezolve problema, mi-a transmis de la Ispas că “nu mai poate rezolva problema dosarului, că e destul de groasă situaţia”. Pe mine mă interesau cei 20.000 euro pe care Ispas trebuia să mi-i restituie pentru că nu făcuse nimic din ce promisese”, a declarat omul de afaceri.

  În acelaşi dosar, Emanuel Saghel, ofițer la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, şi adjunctul IPJ Prahova, Adrian Rădulescu, sunt cercetaţi sub control judiciar.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.