duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Statul care elimină viza pentru români, de la 1 iunie. Este destinația de vacanță preferată de mulți

  de - | 29 mai 2024, 8:09 AM | Internaţional

  0

  Guvernul Thailandei a inclus România pe lista ţărilor ai căror cetăţeni nu vor mai avea nevoie de viză, măsura având ca scop creşterea industriei turismului, de care ţara depinde.

  Această măsură va fi aplicată de la 1 iunie 2024, scrie publicaţia Bangkok Post.

  Cabinetul a aprobat marţi o serie de noi prevederi privind vizele, pentru a atrage mai mulţi turişti, inclusiv scheme fără viză şi viză la sosire şi şederi mai lungi pentru studenţi şi un nivel redus de asigurare obligatorie de sănătate pentru pensionari.

  Până acum, ca românii să poată călători în Thailanda, îşi puteau lua viza online sau direct de pe aeroport, caz în care era valabilă 15 zile.

  Ministerul de Externe a propus măsurile pentru a atrage cât mai mulţi vizitatori, deoarece economia naţională depinde în mare măsură de turism, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Chai Wacharonke, potrivit News.ro.

  Doar cu buletinul în Turcia

  De asemenea, tot în această perioadă s-a luat decizia și ca cetăţenii români să poată călători în Turcia doar în baza cărţii de identitate, pe o perioadă de maxim 90 de zile, potrivit unui decret semnat de preşedintele republicii, Recep Tayyip Erdogan, transmite Agerpres.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.