vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Statele Unite emit primul paşaport cu genul „X”

  de - | 27 octombrie 2021, 7:02 PM | Internaţional

  0

  Statele Unite au anunţat miercuri că au emis prmul paşaport cu genul „X”, unei persoane care nu se recunoaşte în opţiunile tradiţionale „masculin” sau „feminin”, potrivit promisiunii lui Joe Biden de a ţine mai bine cont de drepturile minorităţilor sexuale, relatează Adevărul, citând AFP.

  Departamentul de Stat american a „adăugat o casetă X pentru persoanele nonbinare, intersexuale” şi, mai larg, persoanele care nu nu se recunosc în criterile de gen propuse până în prezent, a anunţat un purtător de cuvânt al diplomaţiei americane, Ned Price.

  Această nouă opţiune urmează să fe propusă tuturor solicitanţilor de paşaport – de la începutul lui 2022 -, a precizat el, reafrmând angajamentul diplomaţiei americane de a „promova libertatea, demnitatea şi egalitatea tuturor persoanelor”.

  Cel puţin alte 11 ţări – inclusv Canada, Germania şi Argentina, dar şi India sau Pakistanul – propun opţiunea „X” sau „altul” în paşapoartele lor, potrivit organizaţiei Employers Network for Equality and Inclusion, cu sediul la Londra.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.