Stații de încărcare pentru mașinile electrice, la Curtici: „Investiția reprezintă un prim pas în transformarea orașului”

  de Andreea Daniela B. | 7 January 2022, 6:54 PM | Administraţie | Știri Arad | Undeva

  0

  (foto: Bogdan Ban)

  Curticiul se dezvoltă din ce în ce mai mult, iar primarul Bogdan Ban face tot posibilul să crească valoarea acestui oraș. Se pare că ultimul plan al acestuia este acela de a amplasa stații de reîncărcare pentru vehiculele electrice. Acestea vor fi amplasate în două locații centrale din oraș și vor putea încarcă două mașini simultan. Desigur, momentan s-au făcut doar primii pași spre un asemenea proiect, însă sunt șanse mari ca acesta să devină realitate.

  În decursul zilei de astăzi am transmis Cererea de Finanțare către Administrația Fondului pentru Mediu, în vederea obținerii finanțării nerambursabile pentru amplasarea a 2 stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în centrul orașul Curtici.

  Cele 2 stații de reîncărcare sunt prevăzute a fi amplasate pe strada 1 Decembrie 1918, în vecinătatea Supermarket Penny și Dabo Doner, iar cea de-a doua pe Strada Revoluției în vecinătatea bisericii ortodoxe, respectiv a parcului.

  Acestea dispun de capacitate de încărcare rapidă (Fast charging) și vor asigura încărcarea a două automobile simultan la o putere ≥ 22 kW în curent alternativ și o putere ≥ 50 kW în curent continuu. Fiecare dintre acestea vor avea câte 2 locuri de parcare dedicate.

  Valoarea totală a investiției este de 434.750,71 Lei, din care 379.999,14 Lei reprezintă suma suportată de la bugetul alocat prin Programul de la Administrația Fondului pentru Mediu.

  Această investiție ar aduce o valoare adăugată orașului Curtici, având în vedere că există o hartă încă restrânsă a acestor tip de stații pe teritoriul României. De asemenea, investiția reprezintă un prim pas în transformarea orașului în ”Oraș verde”, în cadrul unui efort mai amplu în curs de implementare la nivel mondial și european de adaptare la o economie neutră din punct de vedere climatic și totodată încurajarea populației de a folosi mijloace de transport ecologice”, scrie pe Facebook primarul orașului Curtici, Bogdan Ban.

  FB IMG 1641569436087 FB IMG 1641569433833 FB IMG 1641569429999 FB IMG 1641569432263

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.