Start la Programul Rabla pentru electrocasnice

  de - | 15 decembrie 2020, 8:10 AM | Naţional

  0

  Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor lansează, marţi, o nouă ediție a Programului Rabla pentru Electrocasnice.

  Începând cu ora 12.00, persoanele interesate se pot înscrie în aplicaţia informatică disponibilă pe site-ul Administrației Fondului de Mediu şi la secţiunea programului.

  Dedicat persoanelor fizice, programul guvernamental are un buget alocat de 40 milioane lei.

  „Acest buget, dublu faţă de anul 2018, va permite utilarea caselor, a cel puţin 100.000 de români, cu aparate electrocasnice de ultimă generaţie care vor respecta mediul şi care vor reduce factura de plată pentru curentul electric. Îi invit pe toţi cei interesaţi să se înscrie marâi, de la ora 12.00, pe site-ul AFM, pentru a obţine voucherele electronice, întreg procesul fiind online, foarte rapid şi sigur. Aplicaţia va emite un voucher electronic, cu o valabilitate de 15 zile, iar cu acesta, orice român se va duce la un comerciant autorizat în program, va lăsa aparatul vechi pe care vrea să-l înlocuiască şi va achiziţiona aparatul nou pe care şi-l doreşte”, a declarat ministrul Mediului, Mircea Fechet.

  În cadrul programului, persoanele fizice beneficiază de vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, cu eficienţă energetică clasa A++ şi A+++, astfel:

  •   200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an
  •   300 de lei pentru tablete
  •   300 de lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++
  •   400 de lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţă energetică cel puţin A++
  •   400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++
  •   400 de lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţă energetică cel puţin A++
  •   400 de lei pentru televizoare cu eficienţă energetică cel puţin A
  •   400 de lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++
  •   500 de lei pentru laptopuri;

  După publicarea listei persoanelor fizice aprobate pe site-ul AFM, în maximum 15 zile, solicitanţii se vor prezenta la unul dintre comercianţii validaţi, de unde vor achiziţiona echipamentul dorit.

  Datele oficiale referitoare la acest program arată că, în total, anul trecut, au fost aprobate 49.118 de cereri pentru 89.193 de vouchere şi au fost scoase din uz peste 60.000 de echipamente.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.