marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Start la Particles #3 – un festival inedit, cu muzică inedită | Foto / Video

  de Tomck@t | 12 mai 2018, 3:08 PM | Cultură | Muzică

  0

  Particles este un festival alternativ, inventiv, underground și, mai ales, viu. Poate chiar mai viu decât Aradul…

  Festivalul de muzică și de artă urbană revine în acest weekend după un an de pauză, respectiv după primele două ediții în care organizatorii, Asociația Citizenit, au reinventat fabrica Teba. Acum a venit rândul terasei Riviera să fie revitalizată, umplută de energie, culoare și vibrații revigorante. De vineri până duminică, vizavi de intrarea pe Ștrandul Neptun (dinspre podul Decebal), arădenii au parte de un „mini-megafestival”, o doză mică dintr-un festival precum Sziget sau Exit, chiar la noi, la Arad.

  Festivalul oferă food court-uri, zone chill-out și o sumedenie de activități artistice în timpul zilei (workshop-uri de dans, de desen, lecturi și proiecții de film), însă, bineînțeles, atracția principală este muzica, iar seara, de la orele 20, scena mare și ringul de dans în aer liber exact asta oferă… iar în cazul Particles, accentul se pune pe sunete originale, pe o muzică superbă pe care merită să o descoperiți alături de prieteni!

  Participanții au fost delectați vineri seara cu muzica „cosmică” a trupei Kosmic Blues, care combină un blues visător cu arpegii calde de chitară și cu scratch-uri reci, urmată fiind de megaconcertul Trigon, o formație care amestecă sunetele tradiționale din mai multe zone ale României și ale Moldovei cu improvizații nebune de jazz, reușind să emane și să transmită o energie debordantă. Nu am exagera defel dacă am spune că prestația formației Trigon se ridică lejer la nivelul unora precum Gogol Bordello, Goran Bregovic & The Funeral Band ori Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra… doar că nu se compară, tocmai pentru că Trigon radiază de autenticitate.

  Distracția a continuat până în orele târzii ale nopții cu muzica DJ-ilor UFe, Elless și Iorgovan.

  Cei care au pierdut aceste concerte au un mic demo în videoclipul de mai jos și, nu în utimul rând, mai au șansa să viziteze festivalul astăzi și mâine. În această seară vor urca pe scenă alte două trupe senzaționale: Folclorescent & Ștefan Negură și Taraf de Caliu, iar noaptea se va lăsa din nou cu party pe malul Mureșului cu Rapa, K-LU și DJ Shiver. Programul complet AICI.

  PS: De ce e Particles „mai viu decât Aradul”? Nu e nevoie decât să întrebați orice tânăr ce opțiuni de distracție și în același timp de cultură avem în oraș în tot restul anului? Răspunsul va fi, inevitabil: „Aradul e un oraș mort”. Însă… nu și dacă unii își pun osul la treabă să schimbe acest lucru. Așa cum face CitiZenit cu Particles.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.