Start la cel mai mare concurs național de creație plastică pentru elevi: „Arta – Între Talent și Dăruire” – ediția a VI-a

  de Special Arad | 27 noiembrie 2019, 11:58 AM | Cultură | Educaţie | Naţional

  0

  În perioada noiembrie 2019 – iunie 2020 va avea loc, la București, unul dintre cele mai mari evenimente artistice din țară și anume Concursul Național de Creație Plastică „Arta – Între Talent și Dăruire”.

  Proiectul ajuns la ediția a VI-a este organizat de Fundația Prețuiește Clipa, în parteneriat cu Școala Gimnazială „Prof. Ion Vişoiu” și este aprobat în Calendarul Activităţilor Extraşcolare Naţionale (CAEN) al Ministerul Educației Naționale.

  Concursul cuprinde două secțiuni: Creație Plastică – cu tematica FEREASTRĂ CĂTRE VIITOR, unde elevii vor surprinde viziunea despre viitor, perspective, meserii, locuri natale în viitor, comuniunea dintre om și natură în viitor, mijloace de transport și călătorii în viitor, iar în cadrul secțiunii Icoane pe sticlă tematica este ICONOGRAFIA TRADIȚIONALĂ ROMÂNEASCĂ.

  Retrospectiva ediției anterioare ne dovedește a fi unul dintre cele mai ample concursuri artistice din Capitală, și nu numai! În total au dat curs invitației noastre 500 profesori coordonatori din toată ţara plus Republica Moldova, Grecia și Ucraina însumând peste 3000  lucrări de creație plastică și 300 icoane pe sticlă.

  Concursul face parte din categoria activităţilor extraşcolare şi este deschis participării tuturor elevilor din ciclurile de învățământ sau cluburi de artă: primar, gimnazial și liceal. Concursul este gratuit şi nu percepe nicio taxă de participare.

  În urma unei selecții cei mai talentați elevi din țară vor participa la etapa directă ce va avea loc sâmbătă, 9 mai 2020, începând cu ora 9:00, la Sala Madgearu (Pavilion B3) din incinta Romexpo București, unde timp de 4 ore vor picta pe o temă dată sau vor realiza o icoană pe sticlă.

  În aceeași zi, începand cu ora 16, va avea lor vernisajul concursului, festivitatea de premiere și decernarea premiilor.

  Se vor acorda premiile I, II și III și mențiuni pentru fiecare secțiune și grupe de vârste. Premiile și diplomele vor fi înmânate la festivitatea de premiere. Se vor acorda diplome de participare tuturor elevilor. Premiile vor fi oferite cu spijinul sponsorilor. Lucrările din cadrul secțiunilor vor fi publicate în catalogul ediției. Juriul concursului este constituit din artiști plastici aparținând UAP din România și inspectori de specialitate.

  Regulamentul integral, precum și toate detaliile referitoare la organizare le găsiți pe pagina de facebook „Concurs Arta – talent si daruire”.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.