joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Starea de alertă se prelungește. Acces în supermarketurile din malluri și pentru cei nevaccinați, dar cu o condiție… aplicată deja în avans la Arad

  de Special Arad | 3 februarie 2022, 2:56 PM | Coronavirus | Naţional | Știri Arad

  0

  Starea de alertă se prelungește în România cu alte 30 de zile, începând cu 7 februarie. Rămân în vigoare majoritatea măsurilor, între care interdicția de organizare a evenimentelor private și obligativitatea măștii de protecție inclusiv în aer liber, a decis joi Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

  O modificare importantă este că vor putea avea acces în supermarketurile din malluri și persoanele care nu au certificat COVID, adică cele care nu s-au vaccinat, nu au trecut prin boală sau nu au test, dar numai prin intrări/trasee special amenajate. 

  Cel puțin în cazul Aradului, practic, nu este nicio schimbare în acest sens.

  Această măsură a existat și până acum, intrarea în supermarketuri fiind liberă, iar un exemplu concret este supermarketul ReMarkt din Arad, care face parte dintr-un centru comercial, dar care a putut să-i primească pe cumpărători chiar și fără certificat Covid, deoarece a creat o intrare separată, din stradă direct în supermarket.

  Un alt exemplu este supermarketul Carrefour din incinta complexului comercial Ziridava, tot cu intrare separată, din stradă direct în supermarket.

  Singurul mall funcțional din Arad, Atrium, nu intră în această categorie, deoarece supermarketul Carrefour din interior s-a închis înainte de pandemie, iar la ora actuală nu mai deține alte supermarketuri.

  Accesul în malluri va fi permis în continuare (la partea de magazine, cafenele, fast food-uri) doar persoanelor care sunt vaccinate anti-COVID și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, celor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanelor care se află între sfârșitul perioadei de izolare și până la a 180-a zi ulterioară confirmării pozitive pentru virusul SARS-CoV2.

  În continuare, restaurantele de peste tot din localități vor fi deschise în intervalul 5:00-22:00, la o capacitate de 50% în localitățile unde rata de infectare nu depășește 3 la mia de locuitori și la o capacitate de 30% acolo unde incidența trece de 3. Accesul este permis doar persoanelor vaccinate, trecute prin boală sau care au un test negativ COVID.

  De asemenea, barurile, cluburile și discotecile rămân închise.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.