miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  „Stăpânul Inelelor” devine un serial de televiziune și va fi cel mai scump din istorie

  de - | 10 aprilie 2018, 3:35 PM | Film | Pop Culture

  0

  Pentru drepturile de autor ale viitorului serial au dus o „luptă crâncenă” cei trei giganți de pe piața de streaming video, Netflix, HBO și Amazon Studios, până la urmă câștigând cel din urmă, deținut de Jeff Bezos, cel mai bogat om de pe planetă la ora actuală. Despre costurile producției se vehiculează că vor depăși 1 miliard de dolari, ceea ce înseamnă că va fi cel mai scump serial de televiziune făcut vreodată.

  Primele vești privind intrarea companiei Amazon în „războiul de licitare” pentru drepturile de autor au apărut la sfârșitul anului 2017, iar CEO-ul Jeff Bezos a fost implicat personal în aceste negocieri. Este extrem de rar ca un CEO să se angajeze direct în astfel de probleme, însă este de înțeles în acest caz: opera lui J.R.R. Tolkien este un „brand” deosebit de valoros, în special după ce ultimul film de lungmetraj din franciză, „Întoarcerea regelui / The King Returns”, a atins recordul de 11 premii Oscar câștigate. Bezos chiar a declarat că are speranțe mari ca serialul „The Lord of The Rings” să devină „următorul Game of Thrones”, ca impact.

  Potrivit revistei Variety, Amazon a intenționat de la bun început să producă un serial de televiziune de mare succes, bazat pe o carte.

  Licitația pentru drepturile de autor a fost câştigată cu 250 milioane de dolari, cu condiţia de a fi realizate cinci sezoane. Conform contractului, serialul trebuie să intre în producţie în termen de doi ani.

  Viitoarea producţie va urmări evenimentele care s-au petrecut înaintea celor din primul roman al lui Tolkien, „The Fellowship Of The Ring”.

  În timp ce filmul original se axează pe războiul pentru distrugerea inelului, în serial această poveste nu va fi inclusă, potrivit Entertainment Weekly.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.