Stadionul UTA în pericol? Patronii Tehnodomus, trimiși în judecată pentru dare de mită!

  de Special Arad | 30 June 2016, 6:13 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Știri Arad. Pe site-ul Direcției Naționale Anticorupție a apărut un comunicat care poate alerta comunitatea arădeană. Gheorghe Maxinan şi Virgil Sorin Henţ, patronii firmei Tehnodomus, cea care construiește stadionul UTA-Francisc Neumann, și au mai efectuat mai multe lucrări mari în municipiu sau județ, au fost trimiși în judecată pentru dare de mită!

  CITIȚI COMUNICATUL INTEGRAL

  „Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciului Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

  GIURGEA TEODOR, la data faptelor director la Administrația Bazinală de Apă (A.B.A.) Mureș, cu privire la săvârșirea a 2 infracțiuni de luare de mită,

  POPA IOAN, la data faptei șef birou investiții în cadrul Administrației Bazinale de Apă Mureș, cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită,

  HUJA LAURENȚIU MANUEL, ZAHARIA IULIAN, MAXINAN GHEORGHE și HENȚ VIRGIL SORIN, oameni de afaceri, cu privire la săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

  În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

  În cursul lunii octombrie 2010, inculpatul Giurgea Teodor, în calitate de director al Administrației Bazinale de Apă Mureș, prin intermediul inculpatului Popa Ioan, le-a pretins celorlalți patru inculpați să îi vireze suma totale de 37.200 lei în contul unei societăți indicate de primul inculpat, lucru care s-a și întâmplat în perioada 02 noiembrie 2010 – 23 decembrie 2010.

  Banii au fost primiți de inculpatul Giurgea Teodor, pentru ca, în exercițiul atribuțiilor sale de serviciu, să asigure derularea în condiții optime a contractelor încheiate de societățile comerciale administrate de cei patru oameni de afaceri cu Administrația Bazinală de Apă Mureș.

  La data de 05 octombrie 2010, inculpatul Giurgea Teodor, în aceeași calitate, a pretins unui alt reprezentant al unei societăți comerciale suma de 2.500 lei care să îi fie virată în contul unei alte firme indicate de inculpat.

  De această dată, banii au fost pretinși de inculpat pentru ca, în exercițiul atribuțiilor sale de serviciu, să dispună măsurile necesare pentru recepționarea lucrărilor și plata facturilor emise de firma omului de afaceri în legătură cu executarea unui contract având ca obiect amenajări hidrotehnice.

  Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.

  Menționăm că directorul Administrației Bazinale de Apă (A.B.A.) Mureș a mai fost trimis în judecată într-un dosar separat, tot pentru fapte săvârșite în exercitarea atribuțiilor de serviciu. (vezi comunicat nr. 791/VIII/3 din 13 septembrie 2013).

  Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.

  Lucrările la stadionul UTA au început în luna iunie 2014 și au ca termen limită luna mai 2018.

  maxinan 1

  FOTO: Momentul în care Gheorghe Maxinan și primarul Gheorghe Falcă au semnat contractul pentru reconstrucția stadionului UTA

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.