vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Sprijin de 91 de milioane de euro de la Comisia Europeană pentru producătorii de bovine, porcine și păsări de curte din România

  de - | 27 aprilie 2022, 8:24 AM | Business | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Comisia Europeană a aprobat o schemă românească în valoare de 91 de milioane de euro (453 de milioane de lei) pentru sprijinirea producătorilor de bovine, porcine și păsări de curte în contextul pandemiei de coronavirus.

  Schema a fost aprobată în temeiul Cadrului temporar pentru ajutoarele de stat. În cadrul schemei, sprijinul public va lua forma unor subvenții directe. Măsura are ca scop atenuarea lipsei de lichidități cu care se confruntă beneficiarii și acoperirea unei părți din pierderile suferite de aceștia din cauza pandemiei de coronavirus și a măsurilor restrictive pe care autoritățile române au fost nevoite să le implementeze pentru a limita răspândirea virusului.

  Schema va fi deschisă companiilor de toate mărimile care activează în sectoarele de bovine, porcine și păsări.

  Comisia a constatat că sistemul românesc este în conformitate cu condițiile prevăzute în cadrul temporar. În special, ajutorul (i) nu va depăși 290 000 EUR per beneficiar; și (ii) va fi acordat până cel târziu la 30 iunie 2022.

  Comisia a concluzionat că măsura este necesară, adecvată și proporțională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFUE și cu condițiile stabilite în cadrul temporar. Pe această bază, Comisia a aprobat schema în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat.

  Sursa: stiripesurse.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.